El CNIAC, amb ulls d’adolescent

Article enviat al Bloc del Pacte per en Carlos,
membre del Consell d’Infants de Rubí.

·

Logotip no oficial del CNIACEl 20 de novembre de 1989, les Nacions Unides van aprovar la «Convenció dels Drets de la Infància i Adolescència»extended_bullet_pdf_24x16. Després de 25 anys, la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa el Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC), un projecte innovador i pioner en el món, on les nenes i els nens d’entre 8 i 17 anys podem exercir el nostre dret a intervenir activament en les polítiques que ens afecten.

 

Formar part del CNIAC dóna l’oportunitat a què les veus d’infants i adolescents puguin ser escoltades a nivell nacional, ja que les coses que es diuen és per alguna raó, i de vegades ens sentim ignorats, com si la nostra opinió valgués menys o res.

 

El Consell Consultiu dels Infants de Rubí es va posar en marxa fa 14 anys, i les nostres veus són escoltades a nivell local, donem les nostres opinions, i ens informem. Els consells locals, però, tenen un problema, i és que alguns temes depenen d’altres administracions i l’Ajuntament no pot fer-hi res. CNIAC, lectura fàcil Per això, el CNIAC és un bon mitjà per transmetre els temes i les preocupacions des dels consells locals cap a la Generalitat.

 

Crec que, a partir d’ara, infants i adolescents ens sentirem molt més representats i escoltats, però cal fer difusió d’aquest consell consultiu, per tal que infants i adolescents sàpiguen que existeix i qui són les seves i els seus representats al CNIAC.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.