El CNIAC, amb ulls d’adolescent, gener 2015

Carlos Gallego, Vocal adolescent de la Comissió Permanent |

El 20 de novembre de 1989, les Nacions Unides van aprovar la «Convenció dels Drets de la Infància i Adolescència»extended_bullet_pdf_24x16. Després de 25 anys, la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa el Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC), un projecte innovador i pioner en el món, on les nenes i els nens d’entre 8 i 17 anys podem exercir el nostre dret a intervenir activament en les polítiques que ens afecten.

 

Formar part del CNIAC dóna l’oportunitat a què les veus d’infants i adolescents puguin ser escoltades a nivell nacional, ja que les coses que es diuen és per alguna raó, i de vegades ens sentim ignorats, com si la nostra opinió valgués menys o res.

 

El Consell Consultiu dels Infants de Rubí es va posar en marxa fa 14 anys, i les nostres veus són escoltades a nivell local, donem les nostres opinions, i ens informem. Els consells locals, però, tenen un problema, i és que alguns temes depenen d’altres administracions i l’Ajuntament no pot fer-hi res. CNIAC, lectura fàcil Per això, el CNIAC és un bon mitjà per transmetre els temes i les preocupacions des dels consells locals cap a la Generalitat.

 

Crec que, a partir d’ara, infants i adolescents ens sentirem molt més representats i escoltats, però cal fer difusió d’aquest consell consultiu, per tal que infants i adolescents sàpiguen que existeix i qui són les seves i els seus representats al CNIAC.

 

28 de gener de 2015
logo_CNIAC-02

Leave a Reply