Consells locals d’infància

Els Consells locals d’infància són Consells de participació territorial d’infants i adolescents. Correspon a les administracions locals de Catalunya crear els consells de participació tal com preveu l’article 27.1 de la Llei 14/2010, del 27 de maig, dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència, i els infants i adolescents que en formen par han de ser escollits directament pels infants i adolescents que visquin en aquell municipi o comarca. Els Consells compten amb professionals dinamitzadores i dinamitzadors que els donen suport per dur a terme les funcions que tenen enconmanades.

Vinculació dels Consells d’infància amb el CNIAC

Els Consells d’infància poden estar vinculats amb el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) escollint els infants i adolescents que els representaran davant el CNIAC. Els Consells han de procurar, en la mesura que sigui possible, la paritat home-dona, la representació infant-adolescent i la presència, permanent o rotatòria, dels col·lectius més vulnerables, especialment els infants i els adolescents amb discapacitat, els immigrats i els protegits per tutela pública.

Les dinamitzadores i dinamitzadors dels Consells d’infància vinculats al CNIAC mantenen trobades periódiques amb la Secretaria tècnica del CNIAC.

Consells d’infància amb representants en el CNIAC

A

Aiguafreda
Arenys de Mar

B

Badalona

C

Caldes de Montbui
Centelles
Cerdanyola del Vallès
Cornellà de Llobregat

D

E

El Papiol
El Prat de Llobregat

F

Figueres

G

Granollers

H

I

J

K

L

La Garriga
La Palma de Cervelló
La Ràpita

LL

M

Manlleu
Manresa
Mollerussa
Montgat
Montornès del Vallès

N

O

P

Palau d’Anglesola
Piera

Q

R

Rubí

S

Sant Cugat del Vallès
Sant Feliu de Llobregat
Sant Joan de Vilatorrada
Sant Joan Despí
Santa Perpètua de Mogoda
Sitges

T

Tarragona

U

V

Vilassar de Mar

X

Y

Z