Consells locals d’infància

Els Consells locals d’infància són Consells de participació territorial d’infants i adolescents. Correspon a les administracions locals de Catalunya crear els consells de participació tal com preveu l’article 27.1 de la Llei 14/2010, del 27 de maig, dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència, i els infants i adolescents que en formen par han de ser escollits directament pels infants i adolescents que visquin en aquell municipi o comarca. Els Consells compten amb professionals dinamitzadores i dinamitzadors que els donen suport per dur a terme les funcions que tenen enconmanades.

Vinculació dels Consells d’infància amb el CNIAC

Els Consells d’infància poden estar vinculats amb el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) escollint els infants i adolescents que els representaran davant el CNIAC. Els Consells han de procurar, en la mesura que sigui possible, la paritat home-dona, la representació infant-adolescent i la presència, permanent o rotatòria, dels col·lectius més vulnerables, especialment els infants i els adolescents amb discapacitat, els immigrats i els protegits per tutela pública.

Les dinamitzadores i dinamitzadors dels Consells d’infància vinculats al CNIAC mantenen trobades periódiques amb la Secretaria tècnica del CNIAC.

Consells d’infància amb representants en el CNIAC

Aiguafreda
Arenys de Mar
Argentona
Barberà del Vallès
Caldes de Montbui
Castellar del Vallès
Centelles
Cerdanyola del Vallès
Cornellà de Llobregat

El Papiol
El Prat de Llobregat
Figueres
Granollers
La Garriga
La Palma de Cervelló
Lleida
Manresa
Mollerussa

Montgat
Montornès del Vallès
Palau d’Anglesola
Parets del Vallès
Piera
Rubí
Sant Cugat del Vallès
Sant Feliu de Llobregat
Sant Joan de Vilatorrada

Sant Joan Despí
Santa Perpètua de Mogoda
Sitges
Tarragona
Vilassar de Mar