Activitats

2023
20/11/2023

Jornada Agenda de Reptes per a l’actualització del Pacte per a la Infància de Catalunya

Jornada Agenda de Reptes per a l’actualització del Pacte per a la Infància de Catalunya

En Sergi Asensio, la Rim Khamlichi i l’Erinn Jalencas, membres de la Junta i de la Comissió permanent, han participat en representació del Consell Nacional en l’acte de presentació de l”Agenda de Reptes per a l’actualització del Pacte per a la Infància‘, juntament amb altres nois i noies, el conseller de Drets Socials, la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut i la directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. En l’acte hi ha assistit, també en representació del CNIAC, l’Unay Alonso i l’Eraide Muñiz.

 

Llegeix més

18/11/2023

20N, Dia mundial dels Drets dels Infants i els Adolescents

20N, Dia mundial dels Drets dels Infants i els Adolescents

El mateix dia 18 de novembre el CNIAC va celebrar, per la tarda, la diada del 20 de novembre, Dia mundial dels Drets dels Infants i Adolescents, al mateix Espai Bital on el matí es va realitzar el 2n Congrés dels Infants i els Adolescents de Catalunya. Per la tarda, amb motiu del 20N,es va fer la lectura del Manifest CNIAC 20N 2023, es va lliurar el premi 2023 al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència a Bragi Grudbrandson i es van acomiadar els vocals que deixen el CNIAC.

 

Llegeix més

18/11/2023

2n Congrés dels Infants i els Adolescents i celebració del 20N

 

El dissabte 18 de novembre, el CNIAC ha organitzat el 2n Congrés dels Infants i Adolescents de Catalunya, enguany sobre sobre‘Violència contra la infància i l’adolescència’. L’acte es va celebrar a l’Espai Bital de l’Hospitalet de Llobregat i va congregar més de cent infants i adolescents d’arreu de Catalunya, la majoria provinents de Consells d’infants i Consells d’adolescents de Catalunya acompanyats per les professionals tècniques i dinamitzadores dels seus consells. Es varen realitzar grups de treball i es varen posar en comú els resultats per extreure’n unes conclusions.

 

Llegeix més

 

 

 

13/11/2023

Debat sobre la Regulació de l’ús dels mòbils als Centres educatius

Debat sobre la Regulació de l’ús dels mòbils als Centres educatius

En Guillem Sasa i l’Eraide Muñiz, vocals del CNIAC en nom del Consell Municipal d’Infants de Tarragona, han participat en representació del Consell Nacional en el debat sobre la ‘Regulació de l’ús dels mòbils als Centres educatius‘, conjuntament amb els alumnes de batxillerat i cicles formatius de l’Institut d’Educació Secundària Francesc Vidal i Barraquer de Tarragona, convidats pel Consell Escolar de Catalunya.

 

Llegeix més

09/11/2023

Jornada ‘Joves i Benestar emocional’, Ajuntament d’Alella

 

L’Ingrid Grabenbauer i l’Erinn Jalencas, membres de la Comissió permanent, han participat en les Jornades de Salut Mental: joves i benestar emocional, organitzades per l’Ajuntament d’Alella, en representació del CNIAC. I ho han fet en el marc de la taula rodona sobre experiències en salut mental en la qual han exposat la seva opinió sobre l’atenció que reben els infants i adolescents en a diferents àmbits, com a l’escola però també als serveis de salut mental.

 

Imatges de la jornada

 

 

28/10/2023

Assemblea ordinària

Assemblea ordinària

L’Assemblea del CNIAC es va reunir el passat 28 d’octubre a l’Alberg Barcelona Xanascat. Va ser l’última Assemblea abans del nostre 2n Congrés dels Infants i els Adolescents que celebrarem el proper 18 de novembre, uns dies abans del Dia mundial dels Drets dels Infants i els Adolescents, el 20 de novembre. L’Assemblea va permetre tancar totes les tasques pendents del Congrés que es farà el matí i del Manifest 20N CNIAC 2023 i el premi en Reconeixement de la Infància i l’Adolescència 2023, en el marc de la celebració del 20 de novembre.

 

Llegeix més

16/10/2023

Participació en el plenari de la Xarxa catalana pel Dret al temps

Participació en el plenari de la Xarxa catalana pel Dret al temps

Dilluns 16 d’octubre el CNIAC va paricipar en el plenari de la Xarxa catalana pel Dret al temps, com a membre de ple dret, en el marc de la Time use week que se celebra a Barcelona del 16 al 20 d’octubre.

 

Imatges de la jornada

15/10/2023

Trobada persencial ‘Consejo estatal de participación infantil i adolescente (CEPIA)’

Trobada persencial ‘Consejo estatal de participación infantil i adolescente (CEPIA)’

El cap de setmana del 13 al 15 d’octubre la Rim Khamlichi, membre de la junta del CNIAC, ha participat en la trobada presencial del ‘Consejo estatal de participación infantil i adolescente (CEPIA)’ celebrada a València, en representació del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya, conjunament amb altres nois i noies representants d’altres zones de l’Estat español.

 

Imatges de la jornada

 

 

10/10/2023

Conducció i dinamització de l’acte de llançament ‘Diàlegs Educació 2030’

 

El dimarts 10 d’Octubre va tenir lloc l’acte de llançament dels ‘Diàlegs Educació 2030’, una jornada impulsada per l’Aliança Catalunya 2030 i els departaments d’Educació i d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i Catesco, amb la col·laboració del CNIAC, que tenen com a objectiu generar tota una xarxa de diàlegs que ajudi a transformar l’educació per assolir un futur relacionat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

 

Llegeix més

01/10/2023

Participació a l’European Child Participation Meeting

Participació a l’European Child Participation Meeting

Del 29 de setembre a l’1 d’octubre, la Rim Khamlichi, secretària de la Junta del Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC) i membre activa del Consell de Participació Adolescent (CPA) de Mollerussa, va emprendre un viatge cap a Alcalá de Henares per participar en un esdeveniment que va fer la diferència: la Trobada Europea d’Infància i Adolescència (European Child Participation Meeting).

 

Llegeix més

28/09/2023

Comissió acte llançament ‘Diálegs Educació 2030’

Comissió acte llançament ‘Diálegs Educació 2030’

En Sergi Asensio, l’Íngrid Grabenbauer, la Cristina Prieto, en Jordi Gómez, la Jara Egea, la Martina Fernández, l’Andrea Molina, la Júlia Subirats, la Rim Khamlichi i en Joan Gimeno varen participar en la darrera sessió de treball de l’acte de llançament del projecte ‘Diàlegs Educació 2030’ que tindrà lloc el 10 d’octubre d’enguany. El projecte, liderat per CATESCO i l’Aliança Catalunya 2030, amb la participació del CNIAC, el Departament d’Educació i les entitats del sector es va dur a terme a la seu de CATESCO de manera híbrida: presencial i en línia, cosa que va permetre la participació dels vocals en tractar-se d’un dia lectiu.

 

Imatges de la jornada

26/09/2023

El 23 de setembre, set membres del CNIAC van participar activament en la segona fase de l’elaboració de la Carta de Drets Digitals per a Infants i Adolescents. Durant aquesta sessió, van tenir l’oportunitat d’expressar les seves opinions i d’avaluar la importància de diversos drets relacionats amb el món digital.

 

Llegeix més

09/09/2023

Assemblea ordinària

Assemblea ordinària

El dissabte 9 de setembre el Consell es va reunir en Assemblea per tractar sobre l’acte de llançament del projecte ‘Diàlegs Educació 2030’ previts pel 10 d’octubre i on el CNIAC participarà presentnat i dinamitzant els grups de treball amb infants i adolescents vinguts d’arreu de Catalunya, el Manifest CNIAC 20N i el premi al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència 2023. Així com l’organització del 2n Congrés dels Infants i Adolescents de Catalunya que es durà a terme el 18 de novembre conjuntament amb la celebració del 20N, Dia mundial dels drets dels Infants i els Adolescents.

 

Imatges de la jornada

04/09/2023

Comissió acte de llançament ‘Diàlegs Educació 2030’

Comissió acte de llançament ‘Diàlegs Educació 2030’

En Sergi Asensió, la Rim Khamlichi, en Joan Gimeno i la Clàudia Molina varen participar en la segona sessió de treball de l’acte de llançament del projecte ‘Diàlegs Educació 2030’ que tindrà lloc el 10 d’octubre d’enguany. El projecte, liderat per CATESCO i l’Aliança Catalunya 2030, amb la participació del CNIAC, el Departament d’Educació i les entitats del sector es va dur a terme a la seu del Departament d’Educació.

 

Imatges de la jornada

15/07/2023

Assemblea ordinària CNIAC

Assemblea ordinària CNIAC

L’Assemblea del CNIAC s’ha reunit en sessió ordinària a la seu del Hub social de la Fundació Bofill per tractar projectes en curs i avançar en el 2n Congrés dels infants i adolescents que celebrarem el novembre d’enguany, coincidint amb el Dia Mundial dels Drets dels Infants i Adolescents, on el CNIAC, a més, farà públic el seu manifest anual: Manifest CNIAC 20N, i lliurarà el Premi en Reconeixement de la Infància i l’Adolescència 2023. Vam fer molta feina, deixant moltes tasques acabades.

 

Imatges de la jornada

28/06/2023

Recepció de la delegació de Moçambic

Recepció de la delegació de Moçambic

La Rim Khamlichi i la Júlia Subirats, en representació del CNIAC, varen ser presents en la recepció de la delegació de Moçambic juntament amb la secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut i la directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, per presentar-los el CNIAC, el seu funcionament i la seva participació en projectes i polítiques d’infància i adolescència.

 

Presentació del CNIAC

21/06/2023

Comissió acte de llançament ‘Diàlegs Educació 2030’

Comissió acte de llançament ‘Diàlegs Educació 2030’

En Sergi Asensio, en Joan Gimeno, en Xavier Molina, la Rim Khamlichi i l’Andrea Molina, varen participar en representació del CNIAC en la primera sessió de treball de la Comissió de llançament del projecte ‘Diàlegs Educació 2030’ que organitzen conjuntament amb el Departament d’Educació, l’Alianaça Catalunya 2030, CATESCO i entitats del sector. La reunió es va desenvolupar a la seu de CATESCT i en format híbrid per facilitar l’assistència dels nois i noies, membres del CNIAC, en representació de Consells locals de fora de Barcelona.

09/06/2023

Priorització de les estratègies del Pacte nacional de Salut mental (PNSM)

Priorització de les estratègies del Pacte nacional de Salut mental (PNSM)

En Jordi Gómez, l’Íngrid Grabenbauer, en Sergi Asensio, l’Erinn Jalencas i la Clàudia Moreno, membres de la Comissió permanent, han participat en la Jornada de Priorització de les estratègies del Pacte nacional de Salut mental (PNSM), inclosa en el Programa de Fons Europeus Next Generation 2021-2023, i organitzada en els mateixos tallers que es varen estructurar els webinars de reflexió i posada en comú previs a la jornada: 1. Participació i Empoderament, 2. Prevenir els trastorns mentals, promoure i protegir el benestar mental, 3. Accés, Qualitat i Orientació al valor, 4. Serveis integrals, integrats, multisectorials i adaptables, 5. Reforçar un lideratge i una governança eficaces en l’àmbit de la Salut Mental, i 6. Enfortir els sistemes d’informació, les dades científiques, la innovació i la recerca sobre la salut mental.

 

Llegeix més

06/06/2023

Tallers del Pacte Nacional de Salut Mental

Tallers del Pacte Nacional de Salut Mental

La Clàudia Moreno, l’Íngrid Grabenbauer i l’Erinn Jalencas, membres de la Comissió permanent del CNIAC, han participat en tres dels tallers en línia organitzats pel Pacte Nacional de Salut Mental: Participació i Empoderament. Estar centrats en la persona que pateix un problema de Salut Mental, Accés, Qualitat i Orientació al valor. Disposar de serveis de salut mental accessibles i de qualitat i Enfortir els sistemes d’informació, les dades científiques, la innovació i la recerca sobre la salut mental. Estar orientats al futur. Els tallers han servit per a preparar la Jornada de Priorització de les Estratègies del Pacte Nacional de Salut Mental que tindrà lloc el 9 de juny i en la qual també hi participarà el Consell Nacional.

 

Imatges dels tallers

27/05/2023

Article al diari El Periódico ‘Sense dret a vot’

Article al diari El Periódico ‘Sense dret a vot’

Article escrit conjuntament per membres i exmembres del CNIAC on manifestem que som l’únic col·lectiu sense dret a vot i reindiquem el dret a la participació i que la nostra opinió es tingui en compte en tot allò que ens afecti com a ciutadans de ple dret.

 

Llegeix més