Participació a l’European Child Participation Meeting

Autora: Rim Khamlichi, Junta del CNIAC |
Imatges de la trobada |

Del 29 de setembre a l’1 d’octubre, la Rim Khamlichi, secretària de la Junta del Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC) i membre activa del Consell de Participació Adolescent (CPA) de Mollerussa, va emprendre un viatge cap a Alcalá de Henares per participar en un esdeveniment que va fer la diferència: la Trobada Europea d’Infància i Adolescència (European Child Participation Meeting). Aquesta reunió, que va agrupar joves de 17 països europeus, tenia com a objectiu donar-los veu i fer-los partícips en la presa de decisions que els afecten directament.

El congrés es va centrar en tres temes fonamentals per a la infància: salut mental, educació, protecció i participació. I el més significatiu és que els i les joves no només vàrem assistir-hi com a espectadors, sinó que també vàrem liderar les converses amb la finalitat d’explorar, investigar, observar, compartir, aprendre i proposar. Tal vàrem poder comprovar, els i les joves no només proposem, sinó que també actuem, i ho fem amb excel·lència.

No només vàrem plantejar qüestions, sinó que també vam oferir solucions. Aquest esdeveniment va demostrar que les perspectives i les contribucions dels joves són inestimables per construir un futur millor i més inclusiu.

Deixa un comentari