2a trobada de treball sobre el projecte Diàlegs Educació 2030

Autor: Joan Gimeno, vocal del CNIAC |
Imatges de la trobada |

El passat 26 de maig de 2023 tres membres del CNIAC: la Rim El Khamlichi, en Sergi Asensio i en Joan Gimeno, van participar en la segona trobada de Diàlegs d’Educació com a part de l’Aliança Catalunya 2030 per contribuir a un nou contracte social per l’educació.

Durant la trobada es van assolir diferents objectius, com el de compartir els avenços del plantejament de la iniciativa, desenvolupar la iniciativa com a tal i identificar el paper de les entitats que participen en el projecte en les diferents línies d’actuació.

Es va començar la trobada amb l’explicació d’un manifest de CATESCO (delegació de la UNESCO a Catalunya) i una crida de l’ONU a transformar els sistemes educatius. Es planteja l’objectiu pel projecte; generar un diàleg sobre com ha de ser l’educació per tal de complir els objectius de desenvolupament sostenible. Es va treballar en grups, i es van treure moltíssimes propostes de millora del pla general.

Finalment, es va decidir la primera data de trobada per a 400 aprenents d’arreu de Catalunya, agents educatius i agents socials referents de l’Agenda 2030, totalment basada en el diàleg. Es va proposar un llenguatge visual, fàcil d’entendre i impactant perquè tothom pugui participar, i es varen visualitzar actes relacionats amb les 5 Ps dels ODS; pau, persones, prosperitat, planeta i partenariat.

Aviat es coneixeran les dates oficials per aquests actes.

Deixa un comentari