Participació en el nou Pacte per a la Infància

Autores: Cristina Prieto, vicepresidenta, i Íngrid Grabenbauer, vocal de la Comissió permanent |
Imatges de la trobada |

El passat dissabte 15 de maig el CNIAC vàrem participar en l’actualització del Pacte per a la Infància. El Pacte per a la Infància és un compromís de país pel benestar dels infants i adolescents a Catalunya. Aquest va ser escrit, per primera vegada, fa 10 anys.  Van considerar que el pacte es necessitava actualitzar i van pensar que era important que el CNIAC hi participés, ja que volien que donéssim la nostra opinió respecte diferents temes que afecten als infants i adolescents.  

L’acte va ser a l’Alberg Xanascat a Barcelona. Allà ens vàrem trobar amb el Joan Llosada, la Clàudia Vallvé i la Laia Monterde, els dinamitzadors de l’acte. Ens vam repartir en dos grups, defensa i acusació respectivament. Durant 1 hora vam comentar i buscar arguments per diferents temes (zones verdes i transport, educació, informació i participació, salut i benestar, cultura, lleure i esport i altres). 

Després dels debats, per grups, i la cerca d’arguments ens vam ajuntar tots i vam iniciar el gran debat. Cada costat, defensa i acusació, llegia i explicava els arguments i seguidament es debatia sobre el que s’havia llegit. En finalitzar la lectura dels arguments i el debat utilitzàvem unes targetes de diferents colors per decidir si s’havia de treballar molt o poc sobre el tema parlat (vermell: s’ha de treballar molt sobre aquest tema, taronja: el tema té aspectes positius i negatius i verd: el tema està bé). 

Després de votar, vam arribar a la conclusió que hi havia força coses que estaven bé, però es podrien millorar. 

Leave a Reply