El CNIAC compareix davant la Comissió de la infància del Parlament de Catalunya

Roc Morella, president del CNIAC |
Imatges de la trobada |

El passat 29 de novembre, el Roc Morella, el Xavier Molina i el Sergi Asensio, president, vicepresident i membre de la Comissió Permanent, van comparèixer davant la Comissió de la Infància del Parlament de Catalunya, acompanyats per en Jordi Gómez, membre de la Comissió Permanent, present a l’acte.

Van dedicar el temps ofert a explicar, primerament, què era el CNIAC, responent a la mancança d’informació respecte al Consell que ja preveien i amb la que es van acabar trobant.

Després d’haver repassat què és el Consell i qui el forma, alhora que quines són les seves funcions i quines són les diferents dinàmiques de treball, es va procedir a exposar les accions més recents en les que s’havia participat com a CNIAC. Se’n va destacar el viatge a Ginebra que va tenir lloc al setembre, on la Junta va visitar el Comitè d’Infància de les Nacions Unides. En relació amb aquesta visita, es va esmentar també la feina realitzada amb l’ONG Child Rights Connect i com havien guiat al Consell en el procés de participació en l’Universal Periodic Review, un examen realitzat pel Comitè i que aquest any començarà el seu període avaluatiu de la situació de la infància a Espanya.

Més enllà d’un repàs d’allò que el CNIAC havia treballat o tenia pensat fer en un futur, es van comunicar crítiques, opinions i posicionaments que reflectien les opinions dels vocals, els quals es va trobar necessari poder comunicar en un espai com ho és la Comissió d’Infància.

Acabada la intervenció, es va donar pas a una ronda de preguntes on els diferents representants dels partits polítics van voler saber tant altres detalls referents al propi Consell, com quin era el posicionament dels membres pel que fa a temes i problemàtiques concretes. Algunes d’aquestes eren la pobresa infantil, la salut mental, l’emergència climàtica… temes que s’han tractat en el passat i amb els que encara es té un compromís vigent per part dels CNIAC.
Finalment, es va fer una ronda final on els compareixents van poder respondre a les diverses preguntes que s’havien plantejat.

Es valora positivament la visita al Parlament, ja que es tracta d’una trobada amb representants polítics experts en infància i adolescència que ha trigat massa temps a tenir lloc. Es va comentar, per part dels oients de la compareixença, que no entenien com aquest acte no havia tingut lloc abans, tot i que el CNIAC porta temps demanant que passés. Si més no, s’aprecia molt que hi hagués membres de la Comissió que s’haguessin format pel que fa el Consell.

Vídeo de la compareixença

Leave a Reply