1r Congrés dels Infants i els Adolescents de Catalunya

Cristina Coll, vicepresidenta del CNIAC |
Imatges del Congrés |

El passat 20 de novembre, els membres del CNIAC, vam organitzar el primer Congrés dels Infants i Adolescents. L’acte es va celebrar a la seu de la Fundació Catalana de l’Esplai – FUNDESPLAI i hi van participar més de 70 infants i adolescents d’arreu de Catalunya.

Primer de tot vam acollir a tots els participants fent una activitat perquè es poguessin conèixer una mica. En aquesta activitat, tots tenien un paper on deia que havien de buscar certa gent, i quan la trobaven, aquella persona havia de firmar el paper de qui l’havia trobat. Qui aconseguia totes les firmes més ràpid guanyava.

Tot seguit, per iniciar el congrés, el president del CNIAC, en Roc Morella, va explicar una mica qui érem i que anàvem a fer, en finalitzar l’explicació va donar pas a l’inici del treball en grups. Per fer-ho vam dividir als participants en grups on treballaríem certs temes sobre l’educació, tot dinamitzat per dos membres del CNIAC per grup. Vam tractar: Si coneixien els drets que tenen, quina és la situació actual de l’educació, que pensen sobre la salut mental i analitzar quins són els punts forts, dèbils, a millorar… de l’educació. Tots aquests temes els vam tractar fent diverses activitats i jocs.

Un cop acabat, dos portaveus de cada grup van posar en comú les conclusions a les quals havíem arribat davant dels altres grups. I en acabar, la Pilarín Bayés va dirigir unes paraules a tots els participants. Per acabar les activitats del matí vam anar a dinar.

Després de dinar, tothom va tenir temps lliure, i a continuació van estar fent diversos jocs i dinàmiques en grups, en espera de l’activitat de la tarda plegats celebraríem el 20N, Dia mundial dels Drets dels Infatns i Adolescents, amb la lectura del Manifest CNIAC i el lliurament del Premi al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència a la il·lustradora Pilarín Bayés.

Deixa un comentari