Constitució de l’Assemblea Euroregional de la Joventut

Roc Morella, president del CNIAC |
Imatges de la trobada |

Els passats 9 i 10 de febrer, el Roc Morella Gorchs, president del CNIAC, va assistir a la constitució de l’Assemblea Euroregional Jove, de la que formarà part en representació del Consell Nacional.

La trobada, promoguda per l’organització de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, va agrupar a joves de Catalunya, Illes Balears i Occitània a la ciutat de Tolosa durant dos dies per tal de començar a donar forma a la qual serà la seva primera Assemblea de Joves.

Després d’haver assistit a una xerrada on es van exposar els objectius de l’Euroregió i els principis que defensa, es va demanar als joves que, entre tots i en format d’assemblea, s’escollís el mètode d’elecció pel càrrec de presidència del grup. Aquest càrrec, que funciona junt amb dues vicepresidències dels dos territoris restants, assegurant que amb els tres càrrecs quedin representades Catalunya, Balears i Occitània, es va decidir reformular. Es va establir com un rol de caràcter simbòlic i rotatori on un representant de cada territori, mantenint aquesta peritat territorial, fos president durant sis mesos, fins a acabar l’any i mig que durarà la primera candidatura. Donat el marc de celebració del traspàs de la presidència de l’Euroregió d’Occitània a Catalunya, es va decidir que fos el representant català qui comencés presidint l’assemblea els primers mesos.

D’altra banda, es va començar a desenvolupar el pla de treball i a parlar sobre el funcionament intern que podríem seguir. Després de bastant debat, es va acordar que el treball es faria en tres comissions que encara manquen de nom. Si més no, les temàtiques d’aquestes seran: medi ambient i economia sostenible, cultura i llengua i inclusió i drets socials.

Es tracta d’un projecte que acaba de començar i encara té molta feina per fer, però des del CNIAC es valora molt positivament tant la creació d’espais d’aquest caire, on es vol donar veu als més joves, com la manera de funcionar, en què els adults només fan l’acompanyament i la guia, donant-nos als membres (alguns menors d’edat i altres de més grans) llibertat d’autogestió.

Deixa un comentari