Participació en la 50a Assemblea dels Escoltes Catalans

Autor: Joan Gimeno, vocal del CNIAC |
Imatges de la trobada |

El dissabte 19 de Novembre de 2022, Escoltes Catalans es reunia per fer la seva trobada anual al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès, la 50a Assemblea. Per la tarda, van organitzar un acte obert  on van assistir diverses personalitats, com el Sr. Carles Campuzano, Conseller de Drets Socials, i la Sra. Montserrat Pineda, Secretaria de Feminismes del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

L’acte va ser organitzat per donar més a conèixer qui son, què fan, per a què i per visibilitzar encara més el seu projecte educatiu. El CNIAC hi va ser convidat i, en Joan Gimeno, vocal del CNIAC i membre del Consell de Joves de Sant Cugat del Vallès, hi va assistir en representació del Consell Nacional.

A la jornada, a més dels actes que tenien programats, com les eleccions a la presidència d’Escoltes Catalans, es varen visualitzar vídeos gravats de diferents entitats convidades.

Del vídeo que va gravar en Joan, en nom del CNIAC, responent a la pregunta: Quines han de ser les claus per a incrementar la participació d’infants i adolescent a la presa de decisions d’Escoltes Catalans?, en destaquem els principals arguments:

La participació directa dels joves

Creiem que només si nosaltres mateixos participem directament, i expressem les nostres idees i interessos, podem canviar les coses

Que tothom tingui la mateixa veu

Tothom ha de poder participar directament i de manera igualitària

Defenent els nostres propis interessos

Si estem parlant sobre temes que no ens afecten, la participació baixarà moltíssim, per que ningú vol parlar sobre alguna cosa que no li afecta

Visibilitzar les accions

Si fem canvis, s’han de veure reflectits, que es vegin i que es puguin gaudir. Si no, és com si no s’haguessin fet

Deixa un comentari