El CNIAC en l’estudi internacional d’UNICEF sobre bones pràctiques en participació infantil

El passat 14 d’abril, dues vocals del CNIAC, l’Ingrid Grabenbauer i la Cristina Prieto, van participar en l’estudi internacional d’UNICEF sobre participación infantil significativa e inclusiva, implusat per UNICEF España. Concretament, l’estudi té per objectiu d’identificar bones pràctiques en participació infantil que siguin inclusives, és a dir, on qualsevol infant i adolescent hi pugui participar independentment de la seva condició, origen social o religió, i significatives en el sentit que tinguin impacte o que el consell tingui una normativa que el reconegui i li doni continuïtat en el temps.

La reunió es va fer de manera telemàtica,  va servir per donar a conèixer el funcionament del CNIAC, la  seva manera d’organitzar-se i de treballar, també es va tractar la vinculació amb els Consells Territorials, per poder colaborar en un estudi internacional , que ara es realitza a nivell estatal. S’està fent una identificació a diferents indrets de l’estat, ja sigui a províncies, municipis, comarques o comunitats autònomes, com és en el cas del CNIAC. L’objectiu d’aquest, és detectar bones pràctiques en participació infantil, que constin de dos components, que siguin inclusives i significatives.

Va ser un molt bon espai per compartir pensaments i necessitats, i una oportunitat eficaç per deixar constància de l’existència d’àmbits de participació Infantil i Adolescent.

Deixa un comentari