8A – Assistència en l’Observatorio de la infancia estatal

El 8 d’abril, la Mireia Mejías membre de la Comissió permanent del CNIAC va participar  en la sessió de la Comisión de Observatorios de la infància de l’Observatorio de la infancia de l’Estat Español com a membre del Grupo de jovenes asesores d’UNICEF España, juntament amb altres adolescents i joves, en el qual forma part en representació del CNIAC. En la sessió hi varen assistir representants de les diferents comunitats autonòmiques estatals i algunes entitats d’abast estat en participació infantil, com UNICEF.

El punt principal de la trobada era debatre sobre la proposta d’ordre que ha de donar peu a la creació d’un Consejo estatal de participació de la infància i de la adolescencia. Aquest ordre s’inspira en gran mesura en el decret 200/2013, de creació dels consells de participació territorial i nacional dels infants i els adolescents de Catalunya.

La Mireia va insistir en la necessitat que els infants i adolescents membres del Consejo estatal siguin escollits pels Consells autonòmics d’infants i adolescents i que aquests ho siguin, alhora, dels Consells locals. D’aquesta manera es garanteix representació democràtica i representativa dels nois i noies de la comunitat en el Consejo estatal.

 

Deixa un comentari