6a Assemblea extraordinària del CNIAC

Autor: Jordi Gómez |
Imatges de la trobada |

El dia 10, 11 i 12 de març de 2023 el CNIAC es va reunir a l’alberg Centre Esplai de la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) al Prat de Llobregat per celebrar l’Assemblea extraordinària anual, en la qual van iniciar els grups de treball i les tasques de comissions.

DIVENDRES 10/03/2023
El primer dia vam donar la benvinguda i vam donar les consignes del que faríem durant el cap de setmana. També es va fer l’acompanyament als nous vocals i se’ls hi va assignar una comissió i un grup de treball.

DISSABTE 11/03/2023
Projecte ‘Diàlegs Educació 2030’ – CADS I CATESCO
Dissabte al marí vam rebre la visita de l’Arnau Queralt director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS), juntament amb la Marina Gay directora de CATESCO, per parlar-nos del projecte ‘Diàlegs Educació 2030’. Es varen fer unes dinàmiques dirigides per @3Art. En aquest espai vam parlar de l’aliança 2030, els Oobjectius de desenvolupament sostenible (ODS) i com podem incorporar-los a través del sistema educatiu.

Projecte de renovació del Pacte per a la Infància
Segudament, ens va visitar en Joan Llosada, de la Secretaria d’Infància. Adolescència i Joventut (SIAJ), per presentar-nos la proposta de la renovació del Pacte per la Infància, degut a que quan es va aprovar, l’any 2013, no van tenir en compte la veu dels infants. Ens va proposar una dinàmica per tal de reflexionar sobre els temes del Pacte i la situació actual envers els drets dels infants.

Directora general de l’Alumnat
Després de dinar l’Anna Chillida, directora general de l’Alumnat, va venir a presentar-se, a donar-nos recolzament a la nostra feina, i a consultar-nos certs dubtes sobre el Manifest CNIAC 2022 que el Consell va elaborar i fer públic el 20N, Dia Mundial dels drets d’Infatns i Adolescents.

Treball per Comissions

Comissió de Comunicació Interna
En la comissió de comunicació interna s’ha revisat el pla de treball i les funcions. Durant aquesta estona de treball s’ha parlat de la implantació de les faltes d’assistència a les trobades del CNIAC i de la falta de participació actual en el Consell. Per això mateix s’ha elaborat un formulari de valoració del CNIAC.

Comissió de Comunicació Externa
A la comissió de comunicació externa s’ha revisat el pla de treball, i ens hem adonat que moltes d’aquestes tasques són realitzades pels propis grups de treball. I òbviament les tasques de difusió i redacció de notes de premsa segueixen actives. Volem reprendre la tasca d’adaptar la Convenció dels Drets dels Infants i el Manifest anual del CNIAC a un llenguatge més entenedor pels infants.

Comissió de Difusió i Nous Consells
Des de la comissió de Difusió i Nous Consells s’ha treballat en el disseny de tríptics i materials gràfics per enviar als ajuntaments amb la finalitat de què creïn consells d’infants i adolescent municipals, o que si ja compten amb algun s’incorporin al CNIAC

Comissió de Reglament Intern
Des de la comissió de RRI s’ha revisat el reglament, s’han canviat les polítiques respecte a les faltes d’assistència i s’ha parlat de la paritat d’edat a les eleccions.

Grup de treball del Premi i el Manifest
Des d’aquest grup de treball s’han revisat els formularis de l’any passat i han decidit afegir una pregunta més, per tal de saber com coneixen el premi, i tambés s’han pactat unes dates per enviar i fer buidatge de la informació.

Grup de treball Congrés 2023 i Grup de treball Agenda 2030
Es va decidir que aquest any l’acció per l’Agenda 2030 del CNIAC serà el Congrés i tractarà de la violència contra la infància. S’ha fet un repàs de tot el que va sortir malament l’any passat i s’hauria de millorar aquest any, entre ells l’organització i la publicitat de l’acte.

DIUMENGE 12/03/2023
A l’últim dia de l’Assemblea extraordinària s’han fet les candidatures per les eleccions del 16 d’abril s’ha celebrat l’Assemblea per fer una posada en comú de tot el treballat i acabar de decidir la nostra participació en diferents propostes.

Deixa un comentari