Posicionaments CNIAC

Manifest dels infants i els adolescents de Catalunya sobre la situació excepcional de la COVID-19

13 d’abril, 2020

Som el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) i degut a la situació excepcional que estem vivint aquest dies arreu del món a causa de la pandèmia de la COVID-19, hem reflexionat i volem expressar i donar a conèixer la veu dels infants i els adolescents.

Ens adonem que els fets s’expliquen d’una manera molt adulta i complexa, dificultant la comprensió per a els infants i adolescents. El Govern no ens està donant respostes concretes sobre la nostra situació acadèmica i no sabem quan podrem tornar a les classes ni com tirarem el curs endavant. Estem preocupades pels nostres estudis i amb molts dubtes i ens sembla que no es té en compte el nostre punt de vista sobre el confinament.

Llegeix més


Jornada Síndic de Greuges, Commemoració 30è aniversari Convenció dels drets dels infants | Jana Vilaró

25 de novembre, 2019

Em dic Jana, tinc 11 anys i sóc de Centelles, Osona.

Aquest és el meu primer any al CNIAC, però estic ben informada dels temes que ens preocupen als infants i adolescents.

Bé, començo explicant una mica què és el CNIAC i com funciona.

El CNIAC és un òrgan participatiu i consultiu format per infants i adolescents d’arreu de Catalunya. Les sigles del CNIAC signifiquen Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya.

Ens reunim en assemblees i durant aquestes parlem dels temes que ens preocupen, ens reunim per comissions, per grups de treball…

Llegeix més


Manifest del CNIAC en commemoració del Dia universal dels drets de la Infància

23 de novembre, 2019

Aquest 20 de novembre del 2019, en motiu de la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants, els membres del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) hem decidit redactar aquest manifest amb la col·laboració dels diferents Consells Territorials mitjançant el recull d’opinions dels infants i adolescents dels diferents municipis, i relacionant-lo amb alguns Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.

Degut a la temàtica global d’aquest manifest, ens consta la intenció de dirigir-lo a tota la població independentment del seu grup d’edat.

Llegeix més


Premi al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència 2019 a Proactiva Open Arms

23 de novembre, 2019

Des de fa un temps, el CNIAC dona el premi al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència a persones o entitats que, durant la seva trajectòria personal o professional, defensen els drets dels infants i els adolescents i volen millorar-ne la seva situació.

Ens va arribar la història de l’Ona, una nena d’11 anys, que davant d’unes imatges d’un infant ofegat a les costes de Lesbos va interpel·lar al seu pare dient-li que si en aquella platja no hi havia socorristes, perquè no hi anava ell. I amb aquesta pregunta es va iniciar un projecte que duria al seu pare, juntament amb altres persones, a crear Open Arms i que ja porta més de 4 anys salvant vides al mar Egeu i al Mediterrani.

Llegeix més


Manifest del CNIAC en commemoració del Dia universal dels drets de la Infància, 2017

20 de novembre, 2017

A l’assemblea extraordinària del CNIAC al 05/11/2017, en motiu del dia internacional dels Drets dels Infants, hem redactat aquest manifest junt amb col·laboració dels consells territorials.

L’adolescència és el procés de transformació de infant a adult.  Els problemes que es plantegen són: les xarxes socials, la televisió, la comunicació amb la família, la falta de models a seguir, fer els problemes grans o exagerats,  dependència de la tecnologia i les drogues (l’escapatòria dels problemes).

Llegeix més


Manifest del CNIAC en commemoració del Dia universal dels drets de la Infància, 2016

20 de novembre, 2016

Aquest 20 de novembre de 2016, en motiu de la celebració del dia dels drets dels infants, els membres del CNIAC hem decidit redactar aquest manifest amb la col·laboració dels Consells Territorials on definim quatre drets que ens sembla que a Catalunya necessiten més suport. Ens sembla important que els infants siguin coneixedors dels seus drets, i és per això que ens dirigim tant als nens i les nenes com a la resta de catalans mitjançant aquest manifest

Llegeix més


Manifest del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents el Dia universal dels Drets de la Infància, 2015

20 de novembre, 2015

El Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) amb motiu del 20 de novembre, Dia universal dels Drets de la Infància, i coincidint amb el nostre primer aniversari, hem elaborat un manifest.

En el primer aniversari de la Constitució del Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC) i per commemorar el 26é aniversari de la Convenció dels drets de l’infant, els vocals i les vocals del CNIAC volem fer sentir la veu de tots els nens i nenes catalans i manifestar la nostra preocupació per moltes coses que estan passant als infants i adolescents de tot el món, en general, i de Catalunya, en particular.

Llegeix més