Posicionaments CNIAC

 El CNIAC i el Calendari escolar | 18 de març de 2022

El passat dilluns 14 de març vam enviar el comunicat que avui fem públic al Molt honorable conseller Josep González Cambray. Posteriorment, ens vam reunir amb la directora general de l’alumnat a qui estem agraïts per reunir-se amb nosaltres. Vam fer-li les següents demandes: 1. Participar en la presa de decisions que ens afecten i 2. Una reunió amb el conseller. La resposta de la DG de l’alumnat va ser poder formar part del Consell escolar de Catalunya i una reunió amb el conseller. Encara no tenim hora per parlar amb el conseller. Per això decidim fer públic el comunicat en el que expressem les nostres demandes.

Llegeix més

El CNIAC davant els conflictes armats | 7 de març de 2022

Des del CNIAC (Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya), en nom de tots els infants i adolescents del territori català, condemnem la vulneració dels drets de la infància en conflictes armats. Es per això que exigim als governs i organitzacions internacional que es preservin i es garanteixin aquests drets de forma efectiva. S’han d’assegurar, també, el benestar i seguretat dels infants, adolescents i les seves famílies en tots els conflictes presents i futurs, sense distinció per raons geogràfiques, ètniques, culturals, religioses o polítiques.

Premi al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència 2021 a Pallassos sense fronteres | 20 de novembre de 2021

Des de fa uns anys, el CNIAC dona el premi al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència a persones o entitats que, durant la seva trajectòria personal o professional, defensen els drets dels infants i els adolescents. Aquest any, hem anat recuperant una normalitat que feia temps que no veiem; i poc a poc hem anat canviant les pantalles per la presencialitat. Aquest acte d’avui, es va fer pràcticament tot virtual l’any passat; i enguany, gràcies a que tot està millorant l’estem podent fer presencialment. Estem molt contents de que la situació ens hagi deixat celebrar aquest dia tots junts.

Llegeix més

Manifest 20N del CNIAC en commemoració del Dia universal dels drets de la Infància 2021 | 20 de novembre de 2021

Som el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) i cada any, pel dia 20 de novembre en motiu del Dia universal dels drets dels infants, redactem un manifest per donar a conèixer la nostra opinió. Aquest any hem volgut enfocar-nos en la salut mental, donat que és un tema del que no es parla i no es valora suficient. Amb l’ajuda dels consells territorials (que formen part del CNIAC) hem recollit diferents punts de vista d’infants i adolescents d’arreu de Catalunya, per tal de reflectir la realitat amb la major precisió possible.

Llegeix més

Premi al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència 2020 al Club Super3 | 21 de novembre de 2020

Ja fa uns anys, que el CNIAC dona el premi al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència a persones o entitats que, durant la seva trajectòria personal o professional, defensen els drets dels infants i els adolescents. Aquest any com tots sabeu, no ha estat un any gens fàcil; ningú esperava un any tan atípic com aquest. El Super3 ens ha ajudat en els moments difícils i entretingut durant la quarantena.

Llegeix més

Manifest 20N del CNIAC en commemoració del Dia universal dels drets de la Infància 2020 | 20 de novembre, 2020

Aquest 20 de novembre de 2020, amb motiu de la celebració del Dia Universal dels drets dels infants, els membres del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) hem decidit redactar aquest manifest, amb la col·laboració dels consells territorials, en què ens centrem en la visió dels infants i adolescents en relació amb la COVID-19 i reivindiquem el nostre dret a estar informats i informades de les mesures que els governs prenen.

Llegeix més

Manifest Covid-19 dels infants i els adolescents de Catalunya davant la situació excepcional de la pandèmia | 13 d’abril, 2020

Som el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) i degut a la situació excepcional que estem vivint aquest dies arreu del món a causa de la pandèmia de la COVID-19, hem reflexionat i volem expressar i donar a conèixer la veu dels infants i els adolescents. Ens adonem que els fets s’expliquen d’una manera molt adulta i complexa, dificultant la comprensió per a els infants i adolescents. El Govern no ens està donant respostes concretes sobre la nostra situació acadèmica i no sabem quan podrem tornar a les classes ni com tirarem el curs endavant. Estem preocupades pels nostres estudis i amb molts dubtes i ens sembla que no es té en compte el nostre punt de vista sobre el confinament.

Llegeix més

Jornada Síndic de Greuges, Commemoració 30è aniversari Convenció dels drets dels infants, Jana Vilaró | 25 de novembre, 2019

Em dic Jana, tinc 11 anys i sóc de Centelles, Osona. Aquest és el meu primer any al CNIAC, però estic ben informada dels temes que ens preocupen als infants i adolescents. Bé, començo explicant una mica què és el CNIAC i com funciona. El CNIAC és un òrgan participatiu i consultiu format per infants i adolescents d’arreu de Catalunya. Les sigles del CNIAC signifiquen Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya. Ens reunim en assemblees i durant aquestes parlem dels temes que ens preocupen, ens reunim per comissions, per grups de treball…

Llegeix més

Manifest 20N del CNIAC en commemoració del Dia universal dels drets de la Infància 2019 | 23 de novembre, 2019

Aquest 20 de novembre del 2019, en motiu de la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants, els membres del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) hem decidit redactar aquest manifest amb la col·laboració dels diferents Consells Territorials mitjançant el recull d’opinions dels infants i adolescents dels diferents municipis, i relacionant-lo amb alguns Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. Degut a la temàtica global d’aquest manifest, ens consta la intenció de dirigir-lo a tota la població independentment del seu grup d’edat.

Llegeix més

Premi al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència 2019 a Proactiva Open Arms | 23 de novembre, 2019

Des de fa un temps, el CNIAC dona el premi al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència a persones o entitats que, durant la seva trajectòria personal o professional, defensen els drets dels infants i els adolescents i volen millorar-ne la seva situació. Ens va arribar la història de l’Ona, una nena d’11 anys, que davant d’unes imatges d’un infant ofegat a les costes de Lesbos va interpel·lar al seu pare dient-li que si en aquella platja no hi havia socorristes, perquè no hi anava ell. I amb aquesta pregunta es va iniciar un projecte que duria al seu pare, juntament amb altres persones, a crear Open Arms i que ja porta més de 4 anys salvant vides al mar Egeu i al Mediterrani.

Llegeix més

Manifest 20N del CNIAC en commemoració del Dia universal dels drets de la Infància, 2017 | 20 de novembre, 2017

A l’assemblea extraordinària del CNIAC al 05/11/2017, en motiu del dia internacional dels Drets dels Infants, hem redactat aquest manifest junt amb col·laboració dels consells territorials. L’adolescència és el procés de transformació de infant a adult.  Els problemes que es plantegen són: les xarxes socials, la televisió, la comunicació amb la família, la falta de models a seguir, fer els problemes grans o exagerats,  dependència de la tecnologia i les drogues (l’escapatòria dels problemes).

Llegeix més

Manifest 20N del CNIAC en commemoració del Dia universal dels drets de la Infància, 2016 | 20 de novembre, 2016

Aquest 20 de novembre de 2016, en motiu de la celebració del dia dels drets dels infants, els membres del CNIAC hem decidit redactar aquest manifest amb la col·laboració dels Consells Territorials on definim quatre drets que ens sembla que a Catalunya necessiten més suport. Ens sembla important que els infants siguin coneixedors dels seus drets, i és per això que ens dirigim tant als nens i les nenes com a la resta de catalans mitjançant aquest manifest

Llegeix més

Manifest 20N del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents el Dia universal dels Drets de la Infància, 2015 | 20 de novembre, 2015

El Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) amb motiu del 20 de novembre, Dia universal dels Drets de la Infància, i coincidint amb el nostre primer aniversari, hem elaborat un manifest. En el primer aniversari de la Constitució del Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC) i per commemorar el 26é aniversari de la Convenció dels drets de l’infant, els vocals i les vocals del CNIAC volem fer sentir la veu de tots els nens i nenes catalans i manifestar la nostra preocupació per moltes coses que estan passant als infants i adolescents de tot el món, en general, i de Catalunya, en particular.

Llegeix més