Articles

COVID-19: La mirada de las niñas, niños y adolescents de Catalunya | Revista Sociedad e infancia, juliol 2020

Article de Mireia Mejías
Revista
Sociedad e Infancia núm. 4, 2020

Somos el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC), un órgano colegiado de participación infantil y adolescente de la Generalitat de Catalunya. Nuestros miembros son representantes de sus consejos locales, logrando así que el nuestro sea un espacio donde esté representado parte del territorio catalán.

Aquí en nuestra casa, el COVID-19 ha afectado con fuerza; se decretó el Estado de Alarma, se cerraron los colegios y la gente se encerró en sus casas, mientras lloramos a las víctimas que cada día el virus se llevaba. Sin sorprendernos, al decretarse las medidas del Estado de Alarma no se tuvo en cuenta el punto de vista de los niños y niñas y adolescentes, así que desde el CNIAC redactamos un manifiesto las primeras semanas de la situación excepcional.

Llegeix més


Per la participació i drets dels infants i adolescents, març 2020

Article de Jara Egea, Josep Victori i Jana Valerio
Revista Protagonistes, ja! núm. 85, març 2020

El Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) és un òrgan col·legiat de participació infantil i adolescent que es va crear l’any 2014 i es dedica a promoure els drets i la participació dels infants i adolescents de Catalunya.

En aquests moments al CNIAC som 57 vocals d’un total de 33 municipis diferents.

La forma d’escollir a les persones que són membres del CNIAC és mitjançant una votació realitzada al seu propi Consell municipal, per tal de representar a tots els infants i adolescents del seu municipi en el CNIAC.

Llegeix més


El CNIAC, amb ulls d’adolescent, gener 2015

Article de Carles Gallego

El 20 de novembre de 1989, les Nacions Unides van aprovar la «Convenció dels Drets de la Infància i Adolescència»extended_bullet_pdf_24x16. Després de 25 anys, la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa el Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC), un projecte innovador i pioner en el món, on les nenes i els nens d’entre 8 i 17 anys podem exercir el nostre dret a intervenir activament en les polítiques que ens afecten.

Formar part del CNIAC dóna l’oportunitat a què les veus d’infants i adolescents puguin ser escoltades a nivell nacional, ja que les coses que es diuen és per alguna raó, i de vegades ens sentim ignorats, com si la nostra opinió valgués menys o res.

Llegeix més