Actualitat

COVID-19: LA MIRADA DE LAS NIÑAS, NIÑOS Y ADOLESCENTES DE CATALUNYA

Article de Mireia Mejías, juliol 2020
Revista
Sociedad e Infancia núm. 4, 2020

Somos el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC), un órgano colegiado de participación infantil y adolescente de la Generalitat de Catalunya. Nuestros miembros son representantes de sus consejos locales, logrando así que el nuestro sea un espacio donde esté representado parte del territorio catalán.

Aquí en nuestra casa, el COVID-19 ha afectado con fuerza; se decretó el Estado de Alarma, se cerraron los colegios y la gente se encerró en sus casas, mientras lloramos a las víctimas que cada día el virus se llevaba. Sin sorprendernos, al decretarse las medidas del Estado de Alarma no se tuvo en cuenta el punto de vista de los niños y niñas y adolescentes, así que desde el CNIAC redactamos un manifiesto las primeras semanas de la situación excepcional.

LLEGEIX MÉS

 


TELÈFON INFÀNCIA RESPON 116 111

Juny 2020

Infància respon, 116 111, es el telèfon per a comunicar qualsevol situació de violència contra els infants o adolescents menors d’edat, ja sigui maltractament, abús sexual, bullying o ciberbullying.

Professionals especialitzats en violència infantil atenen la trucada i informen, assessoren i, si cal, activen els recursos necessaris per atendre i prevenir conseqüències posteriors.

 


MANIFEST COVID-19

Abril 2020

Som el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) i degut a la situació excepcional que estem vivint aquest dies arreu del món a causa de la pandèmia de la COVID-19, hem reflexionat i volem expressar i donar a conèixer la veu dels infants i els adolescents.

Podeu llegir el Manifest sencer prement en diferents idiomes: català | español | english

LLEGEIX EL MANIFEST