El CNIAC visita el Comitè dels Drets dels Infants de Ginebra (Suïssa)

Laia Farràs, Junta CNIAC |
Imatges de la trobada |

El passat 1 de setembre de 2022, la Junta del CNIAC va viatjar fins a Ginebra per parlar amb Child Rights Connect sobre com el CNIAC pot participar dins l’ONU amb el Comitè dels Drets dels Infants i assistir a una reunió del Comitè.

Child Rights Connect és una xarxa independent i sense ànim de lucre formada per 100 organitzacions nacionals, regionals i internacionals, i mitjançant els seus membres membres arriben a tots els països del planeta. El seu objectiu és garantir que tots els infants i adolescents puguin gaudir plenament dels seus drets, tal com ho defineix la Convenció sobre els Drets de l’Infant (CDN) de les Nacions Unides.

Child Rights Connect ens va explicar tot el procés que hem de seguir per tal de poder contactar amb el Comitè dels drets dels infants i col·laborar a l’examen sobre el compliment de la Convenció dels drets dels infants per part d’Espanya. Entre altres qüestions, el Child Rights Connect va exposar el cicle que s’ha de seguir per a la presentació d’un informe simplificat sobre els drets dels infants a Espanya, el procediment que el CNIAC hauria de seguir per tal de presentar aquesta informe i els terminis que cal tenir en compte.

A la tarda, la Junta vàrem assistir a una trobada del Comitè dels Drets dels Infants en la que s’examinava el compliment de la Convenció dels drets dels infnats a Sudan del Sud. Allà vam poder veure com són els exàmens sobre els drets dels infants que el Comitè fa periòdicament als països, així com també la manera de treballar del Comitè.

Deixa un comentari