El CNIAC soci del projecte europeu VEU i BOT

El CNIAC participa en el projecte VEU i BOT impulsat per l’aFFaC (Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya). Projecte europeu dins la convocatòria Citizens, Equality, Rights and Values Programme de la Comissió europea en l’àmbit de la infància (CREV-CHILD) que es desplegarà al llarg de 2 anys: 2022 – 2024.

La convocatòria, presentada el 2021 amb el títol sota el títol Student participation as an integrated tool in emergency contexts, i aprovada enguany, vol contribuir a respondre a l’impacte de la pandèmia Covid-19, promovent maneres d’incorporar i integrar els drets de la infància en les respostes a aquesta i altres situacions d’emergència. Aquestes mesures han d’incorporar la perspectiva de gènere i incloure a l’alumnat més vulnerable. I ho vol fer-ho prioritzant la inclusió dels infants i adolescents en el procés de presa de decisions sobre les respostes a les mesures pandèmiques, i involucrant-los en la creació de mecanismes per a donar suport a les seves necessitats amb la finalitat de superar l’impacte negatiu de la pandèmia Covid-19.

El projecte SPITEC, liderat per l’aFFaC, compte amb la participació d’Eduxarxa, el Departament d’Educació, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya mitjançant el Departament de Drets Socials, i el seu propòsit és promoure el dret a la participació de la infància i l’adolescència a través de l’àmbit educatiu i ho vol fer coneixent i difonent les necessitats i propostes que fa la infància i l’adolescència en l’àmbit educatiu arran de la pandèmia COVID-19 i generant espais o mecanismes de participació infantil, adolescent i juvenil en l’àmbit educatiu de cara a futures emergències.

Deixa un comentari