Sessió de treball amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya: valoració del curs escolar

Autor: Xavi Molina, vicepresident del CNIAC |

El dimecres 6 de juliol, el CNIAC ha participat en una sessió de treball amb la Directora General de l’Alumnat i la Subdirectora General d’Orientació, Participació i Benestar de l’Alumnat, amb l’objectiu de rebre informacions d’educació i valorar el curs escolar, conjuntament amb representants del Consell Nacional de la Joventut i de l’Associació d’Estudiants Progressites. En representació del CNIAC hi han assistit en Roc Morella, president, i en Xavi Molina, vicepresident.

S’ha informat sobre les proves pilot del projecte d’equitat menstrual que posarà en marxa el departament de cara al curs vinent als centres de tota Catalunya. S’ha fet saber els resultats de l’enquesta de benestar emocional i s’ha indicat quines dades preocupen més per actuar en futures accions. Respecte a ‘violències’, s’ha informat de la situació actual de les denúncies i s’ha informat de l’eina UsApp que permet als estudiants que pateixen violències denunciar d’una manera més propera amb l’objectiu de que aquestes denúncies puguin ser efectuades per les pròpies víctimes.
Durant la trobada, s’ha parlat de les diferents accions que s’inicien properament per tal de combatre la segregació als centres educatius començant per educació en valors i mesures estructurals.
Per últim, s’ha tractat el tema de l’ús del català a les escoles i instituts. S’ha demanat opinió als participants de la trobada i s’ha pres nota d’allò que hem comentat.

A trets generals s’ha valorat positivament aquesta trobada i esperem seguir amb aquesta línea de treball amb el Departament d’Educació per tal de fer escoltar la nostra veu en els temes que ens afecten de forma directa.

sdr

Deixa un comentari