El CNIAC a la primera trobada estatal del Consejo estatal para la participación infantil y adolescente (CEPIA)

Autora: Rim El Khamlichi, membre del CNIAC |
Veure imatges de la trobada |

El Consejo estatal para la participación infantil y adolescente (CEPIA), del qual el CNIAC n’és membre, va organitzar del 13 al 15 de maig de 2022 la trobada anual a la ciutat de Toledo amb la participació de tots aquests membres que la constitueixen a més dels supervisors i organitzadors.

Va ser una primera oportunitat per a una veritable trobada presencial després de diverses reunions que prèviament es van celebrar a distància per videoconferència.

Vam començar l’esdeveniment el divendres 13 a la tarda amb un primer punt de trobada i coneixement en el lloc que ens donarà la benvinguda durant els 3 dies. Es tracta d’un monument històric (Albergue Juvenil de San Servando) que es troba en un altiplà als afores de la ciutat en una vista que ens recordava l’extensió de la civilització espanyola arrelada a la història.

El dia 14 va ser molt animat, el vam començar a primera hora del matí amb una trobada de benvinguda, després de seguir amb una formació de tres grups que cada un tracta un tema diferent: medi ambient – diversitat sexual i salut mental… I cada grup va iniciar la redacció del reglament intern.

Després de dinar, vam acabar la feina que vam començar al matí.

Al voltant de les 18h els organitzadors ens van portar a fer un gran recorregut de visita a la ciutat de Toledo que conté un munt de llocs molt rics en la seva identitat històrica.

A la tornada, a la nit després de sopar, vam fer una valoració del dia.

L’endemà al matí (diumenge 15) vam començar el dia amb una reunió amb representants d’UNICEF que ens van presentar el 20N (Dia Internacional dels Drets de la Infància i l’Adolescència); va ser una oportunitat interessant per a nosaltres per aprendre diversos drets que ens ajudaran a defensar millor el dret a la participació.

L’última sessió es va reservar per fer una conclusió global de tota l’estada prenent l’opinió de tots els participants.

Al final vam fer les maletes i vam deixar aquest càlid lloc per arribar a les nostres ciutats natals portant de tornada amb nosaltres records inoblidables i plens de coneixement d’amistats i coses bones, on vam forjar una forta connexió entre tots els membres i organitzadors.

En representació del CNIAC i de tots els infants i adolescents de Catalunya,
hi va participar la Rim El Khamlichi del Consell local de Mollerussa

.

Deixa un comentari