El CNIAC I EL CALENDARI ESCOLAR

Manifest Calendari escolar |

El passat dilluns 14 de març vam enviar el comunicat que avui fem públic al Molt honorable conseller Josep González Cambray. Posteriorment, ens vam reunir amb la directora general de l’alumnat a qui estem agraïts per reunir-se amb nosaltres. Vam fer-li les següents demandes:

  • Participar en la presa de decisions que ens afecten
  • Una reunió amb el conseller

La resposta de la DG de l’alumnat va ser poder formar part del Consell escolar de Catalunya i una reunió amb el conseller. Encara no tenim hora per parlar amb el conseller.

Per això decidim fer públic el comunicat en el que expressem les nostres demandes.

Des del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya, en representació de la infància i adolescència catalana, i en vista de les noves reformes, com el canvi del calendari escolar que s’estan proposant des del departament d’educació; reclamem que se’ns demani la nostra opinió com a usuaris del sistema educatiu.

No entenem com es poden plantejar reformes, suposadament en el nostre benefici, sense haver prèviament consultat si aquestes responen els nostres interessos. Aquesta nova proposta ha sigut el detonant; fa anys que veiem com es realitzen canvis al sistema, com per exemple l’eliminació de les recuperacions, els canvis al mètode avaluatiu o la mala gestió del curs durant la pandèmia, sense demanar-nos en cap moment el nostre punt de vista. Per tant, exigim que com al col·lectiu més afectat, escoltin la nostra veu.

Com es poden plantejar reformes sense consultar si aquestes responen els nostres interessos?

Cal recordar al Departament d’Educació que som un òrgan de la Generalitat amb caràcter consultiu, que recull les inquietuds dels infants i adolescents. Així doncs, la nostra voluntat és traslladar-les en el curs de les negociacions, i per això, volem estar inclosos en les properes decisions.

Reclamem que se’ns demani la nostra opinió
com a usuaris del sistema educatiu!

Deixa un comentari