Representant de Catalunya al Consejo estatal de participación de la infancia y de la adolescencia

El Consejo es va constituir el dijous 9 de desembre a la tarda. Abans, una comissió estatal formada per membres del ministerio, comunitats autónomes y entitats valorava les candidatures de nois i noies d’entre 8 i 17 anys proposats per les diferents comunitats autònomes i entitats al Consejo estatal de participación de la infancia y de la adolescencia. A Catalunya els candidats i candidates les va proposar el CNIAC i fou escollida la Rim El Khamlichi, vocal del CNIAC i membre del Consell de participació de Mollerussa.

Fou escollida entre els candidats que,en representació de Catalunya, va presentar el CNIAC: en Xavier Molin membre de la Comissió permanent del CNIAC i del Consell de participació de Sitges, en Joan Gimeno vocal del CNIAC i membre del Consell de participació de Sant Cugat del Vallès, en Jan Fernández, vocal del CNIAC i membre del Consell de particiació de Vilassar de Mar, la Cristina Prieto, vocal del CNIAC i membre del Consell de participació local de Granollers, l’Àlex Pérez, vocal del CNIAC i membre del Consell de participació d’El Prat de Llobregat i la Laura Sánchez, vocal del CNIAC i membre del Consell de participació de Sant Joan de Vilatorrada.

El Consejo es va constituir el dijous 9 de desembre amb participació presencial i online dels vocals escollits com a membres en un acte a la seu del Ministerio de Derechos Sociales y Agenda 2030, presidit per la Ministra de Derechos Sociales y Agenda 2030, Ione Belarra Urteaga, qui va obrir l’acte donant la benvinguda als nois i noies, i la Directora General de Derechos de la Infancia y de la Adolescencia, María Violeta Assiego, qui va fer la cloenda de la ja constituïda Assemblea del Consejo estatal de participación de la infancia y de la adolescencia.

La trobada tenia com objectiu principal la constitució del primer consell estatal, així com que els nois i noies es presentessin i exposessin les seves expectatives respecte del consell i per part dels convocants explicar i planificar, ja conjuntament, les properes accions de l’assemblea acabada de constituir: prioritats del pla de treball, elecció del Grup Motor i elaboració del Reglament de funcionament intern.

La Rim ens fa un resum de la trobada amb les seves pròpies paraules:

  1. Ens vam connectar a les 17.00 com estava previst
  2. Tots els membres ens vam presentar i vam expressar les nostes expectatives com a membre d’aquest consell i també qui representàvem.
  3. Es va explicar l’objectiu d’aquest Consell el qual és contribuir en la construcció de la ciutadania activa de les nenes, els nens i els adolescents com a part d’una societat democràtica a través d’un fòrum de participació en què expressem lliurement les nostres idees i suggerint mesures, defensem el reconeixement social dels nostres drets, formulem propostes sobre qüestions que ens afectin d’àmbit estatal i s’esculli una persona portaveu i interlocutora de les nenes, nens i adolescents davant les institucions públiques

Rim El khamlichi

Deixa un comentari