El CNIAC celebra el 20N amb Premi, Manifest i Assemblea

Veure imatges i vídeos del 20N 2021 |

El passat 20 de novembre el CNIAC (Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya) ens vàrem reunir en assemblea per treballar per comissions: de Reglament de Règim Intern, de Comunicació Interna, de Comunicació Externa i de Difusió i Nous Consells, i per grups de treball, sobre tot el grup del Manifest del 20N, del Congrés Nacional 2022 i del Premi al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència, ja que es va entregar aquest per la tarda del mateix dia a les 17:30h, com a motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants.

Treball per Comissions

Temps d’esmorzar i esbarjo

L’assemblea va començar a les 10:00h al Palau de Pedralbes, a Barcelona, on es iniciar amb un joc de benvinguda. Més tard els consellers i conselleres vàrem esmorzar als jardins del Palau. A les 11:15 vàrem començar a treballar per comissions, on es van avançar diferents tasques per l’any 2022, on el Consell té ja plantejat un pla d’accions. Més tard ens vam reunir per fer una petita pausa i a les 12:45h retornàrem a la feina per grups de treball, dels més importants: Manifest del 20N i Premi de Reconeixement a la Infància i l’adolescència.

Vàrem dinar i, després, vam fer un petit joc per posar-nos un altre cop les piles. A les 15:30h l’assemblea va reunir-se per fer una posada en comú de tots els grups de treball per que tothom se’n assabentés del que feia cadascú. Seguidament els dinamitzadors van donar varies informacions sobre temes d’interès com les eleccions del 2022 o la organització d’una cursa benèfica. Per acabar, vam fer un joc de tancament i vàrem acabar a les 17:00h.

Mitja hora després començava la ceebració de l’acte del Dia Universal dels Drets dels Infants al mateix Palau de Pedralbes amb l’obertura de l’acte per part de l’Ester Cabanes, directora de la DGAIA, i tot seguit un discurs de benvinguda a l’acte pels vicepresidents del CNIAC, Roc Morella i Blanca Aréchaga, donava l’acollida als assistents.

Tot seguit, en Lluís Carrasco i l’Ana Sánchez, conseller i consellera del CNIAC, varen fer l’anunci del projecte ‘1r Congrés Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya’, pel 20N del 2022, en el quan ja hem començat a treballar.

Blanca Aréchaga, en el discurs inicial de l’acte

En acabat, la Jana Vilaró, l’Àlex Pérez, en Sergi Asensio i la Mireia Mejías, consellers i conselleres del CNIAC varen llegir el Manifest 20N 2021 en defensa dels drets dels infants, que cada any elabora el CNIAC, per reivindicar els drets dels que els infants no poden gaudir. Com en altres anys, elaborat amb la participació dels Consells locals de vinculats al CNIAC i enguany destinat a la salut mental dels infants i adolescents de Catalunya.

Despres de la lectura del Manifest 20N 2021, la Critsina Prieto i l’Alba Ferré, conselleres del CNIAC, van fer lectura del procés d’elecció del guanyador pel CNIAC. Tot seguit, es va entregar el premi a Pallassos sense Fronteres, una organització que es dedica a fer espectacles arreu del món a nens i nenes que pateixen les conseqüències dels conflictes armats. L’artista i membre de la junta, Sabanni, va recollir-lo i va llegir unes paraules en nom de Tortell Poltrona, agraïnt al CNIAC per escollir-los guanyadors del Premi. A les 18:30h Alexis Serra, el Secretari d’Infància, Adolescència i Joventut va cloure l’acte amb un discurs sobre el lema del CNIAC triat per la celebració d’avui: ‘Ara és el nostre present’.

Deixa un comentari