18M – Sessió de treball amb la Consellera de Salut i el Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies

Imatges de la trobada

La setmana passada, concretament el dijous 18 de març, en Roc Morella, vicepresident adolescent, i la Laia Farràs, Secretaria, i membres de la Junta del CNIAC, varen mantenir en representació del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) una reunió de treball amb la Consellera de Salut, H. Sra. Alba Vergès, i el Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, H. Sr. Chakir El Homrani, del Govern de la Generalitat de Catalunya per exposar-los les reivindicacions del CNIAC recollides en el Manifest COVID-19 i en el Manifest 20N del CNIAC. A la trobada els van acompanyar la Secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Sra. Georgina Oliva, la directora de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Sra. Ester Cabanes, i els membres de la Secretaria tècnica del CNIAC, Sra. Èrica Suenaga i Sr. Jordi Muner.

“Creiem que ens han deixat molt de banda. Demanem més empatia per part de les persones adultes”

En la trobada es varen detallar els punts dels manifestos i les seves reivindicacions, i “on expressàvem les queixes i opinió dels infants i adolescents respecte el confinament i certes vivències que no ens havien agradat”, com que durant el confinament no es va escoltar la veu dels infants i adolescents, així com en altres temes que els afectaven directament: Creiem que ens han deixat molt de banda. Demanem més empatia per part de les persones adultes”. També es varen compartir “les poques coses positives que podem extreure del període de confinament des del Consell” com “el fet de que ens hem pogut trobar amb moltíssima més regularitat, ja que una videotrucada és mil vegades més fàcil d’organitzar que una reunió presencial”.

A banda d’exposar les reivindicacions del CNIAC en ambdós manifestos, també va servir per presentar el CNIAC i les seves funcions com a òrgan col·legiat i consultiu de la Generalitat de Catalunya en representació dels infants i adolescents de Catalunya i en defensa dels seus drets. En aquest sentit es va demanar formalment la participació del CNIAC en les iniciatives i propostes que ambdues conselleries adrecin a millorar les condicions de vida i els drets dels infants i adolescents a Catalunya: “Demanem que es tingui més en compte què necessitem i que puguem participar per la preservació dels drets dels infants”, i hi va haver un compromís verbal per part de la Consellera i el Conseller de comptar amb la veu dels infants i adolescents representada en el Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya.

“Demanem que es tingui més en compte què necessitem i que puguem participar per la preservació dels drets dels infants”

Deixa un comentari