20N – Declaració del Parlament sobre l’Agenda 2030 i el Dia Universal dels Drets dels Infants

Declaració del Parlament de Catalunya

El Parlament de Catalunya ha fet una Declaració institucional sobre el compromís amb l’Agenda 2030 com a full de ruta per a afrontar la recuperació de la crisi originada per la pandèmia de Covid-19 i reimaginar un món millor per als infant, que fou aprovada pel Ple del Parlament el 18 de novembre de 2020.

En la declaració s’esmenten les greus conseqüències per a la infància i l’adolescència: un increment de la pobresa infantil i les desigualtats, un agreujament de la bretxa educativa i una amenaça per a la salut física i mental dels infants, els adolescents i llurs famílies. I proposa renovar el compromís amb els drets de la infància.

És el moment de reimaginar un món millor per als infants. Per això, en el Dia Mundial dels Infants 2020 és important que tots els poders públics reafirmin el compromís amb l’Agenda 2030 com a full de ruta col·lectiu per a respondre a l’emergència actual i reimaginar un món més equitatiu, sostenible i just per a tothom.

Per a fer-ho, és imprescindible assegurar que els drets dels infants es posen al centre de les mesures d’atenció a la crisi i de la recuperació, seguint el camí que marca la Convenció sobre els drets de l’infant, de manera que tots els infants puguin desenvolupar llur màxim potencial.

Entre les accions que proposa ressaltem:

Escoltar les preocupacions i necessitats dels infants i els adolescents, i incloure-les d’una manera transversal en l’acció política, promovent llur participació per a dissenyar juntament amb ells les estratègies per a la recuperació d’aquesta crisi.

El CNIAC assumim aquesta proposta i ens esforçarem per a fer-nos escoltar tant com puguem.

Deixa un comentari