23N – Participació en la Carta catalana pels drets i les responsabilitats digitals

L’Alba Ferré, en Dante Lombardi, l’Íngrid Grabenbauer, la Laia Farràs, la Paula Bello, en Denis Pastrana i la Natàlia Sepulveda, membres del CNIAC han participat en una sessió de treball de la Carta catalana pels drets i les responsabilitats digitals. La Carta és un projecte coordinat pel Govern de la Generalitat de Catalunya que té com objectiu promoure un  marc legislatiu i democràtic per garantir els drets humans i les llibertats fonamentals en l’era digital, i recull els drets de les persones, en la seva versió digital, drets digitals nous i emergents, i drets del segle XXI.

Per incloure la visió dels infants i adolescents a la Carta, també com a ciutadans de ple dret, es varen organitzar algunes trobades amb Consells locals i una trobada amb el Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya.

En la sessió amb el CNIAC es varen tractar temes com el sharenting o el fet de compartir arxius, la intimitat i privacitat, la gestió de les contrasenyes, el sexting o les relacions sexo-afectives via digital i la gestió del suport i assessorament quan els infants i adolescents necessiten ajudes sobre aquests assumptes o altres relacionats amb internet.

 

Deixa un comentari