23-24O – VI Encuentro estatal de Consejos de participación infantil, UNICEF

Ingrid Grabenbauer
 Consell d’infants de Badalona
 Vocal infantil del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya

 

El 23 i 24 d’octubre del 2020 es va fer la 6ª Trobada Estatal de Consells de Participació Infantil i Adolescent, patrocinat per UNICEF i Ciudades Amigas de la Infancia. Vaig participar a la reunió de la INFÀNCIA amb participants d’arreu d’Espanya; també hi havia una reunió d’adolescents.

Vam parlar sobre solucions per als ODS Objectius de Desenvolupament Sostenible:

  • Què podem fer com a ciutadanes i ciutadans?
  • Què pot fer el govern per assolir els ODS?

Jo vaig estar al grup de treball per a la ODS 2 “Fam zero”. Va ser molt interessant i vaig reflexionar molt sobre aquest problema, ja que jo no pateixo gana.

A la primera sessió de treball vam fer una introducció als ODS, aprendre més sobre les ODS mirant vídeos i proposar solucions. A més a més, vam pensar com l’objectiu ‘Fam Zero’ afecta als demès en diferents països del món i a nosaltres a Espanya.

A la 2a sessió vam repassar el treball del dia anterior i organitzar com explicarem les nostres propostes als altres grups de treball. Les conclusions dels grups de treball es van publicar en el Manifiesto de infància y adolescència 2020.

A més, 2 adolescents – una noia i un noi – que formen part del Consell de Participació Infantil i Adolescent d’UNICEF ens van explicar la seva experiència.

Va ser molt enriquidor treballar aquests dos dies per a un tema tan important i estic feliç d’haver participat en aquesta trobada.

 

Deixa un comentari