16-17O – VI Encuentro estatal de Consejos de participación adolescente, UNICEF

Em dic Ana, tinc 13 anys i sóc de Cerdanyola; a continuació us explicaré la meva experiència en el “VI Encuentro de consejos de participación infantil y adolescente”.

Aquesta vegada la trobada es va desdoblar en dues: una per a adolescents i una altra per a infants. La trobada d’adolescents es va produir el divendres 16 d’octubre a la tarda i el dissabte 17 d’octubre al matí.

Jo vaig tenir l’oportunitat de ser-hi perquè des del meu consell territorial em van proposar participar i no vaig dubtar ni un segon en dir que sí.  Al principi vaig tenir unes sensacions una mica agredolces perquè ja havia assistit a l’anterior trobada presencial; el fet de fer-ho online era molt més complicat, i hi havia coses que no eren el mateix; tot i això, el més important era aportar la visió adolescent als diferents ODS  de l’Agenda 2030.  En aquesta trobada vam participar uns 100 adolescents i per poder treballar millor ens van dividir en 10 grups més petits, cada grup corresponia a un ODS diferent. En el meu cas vaig treballar junt amb uns altres adolescents i un dinamitzador l’ODS número 11 (ciutats i comunitats sostenibles).

Entre tots vam treure unes bones conclusions sobre el tema que després vam posar en comú amb tots els altres grups i viceversa. Com sempre surto molt contenta d’aquesta experiència i amb moltes ganes de continuar treballant i defensant la paraula dels infants i adolescents.

 

Ana Sánchez
Consell territorial d’infants de Cerdanyola del Vallès
Vocal adolescent del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya

 

Deixa un comentari