Premi al Reconeixement a la infància i l’adolescència 2019, a PROACTIVA OPEN ARMS

Discurs de lliurament
Premi infància 2019

 

Des de fa un temps, el CNIAC dona el premi al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència a persones o entitats que, durant la seva trajectòria personal o professional, defensen els drets dels infants i els adolescents i volen millorar-ne la seva situació.

Ens va arribar la història de l’Ona, una nena d’11 anys, que davant d’unes imatges d’un infant ofegat a les costes de Lesbos va interpel·lar al seu pare dient-li que si en aquella platja no hi havia socorristes, perquè no hi anava ell. I amb aquesta pregunta es va iniciar un projecte que duria al seu pare, juntament amb altres persones, a crear Open Arms i que ja porta més de 4 anys salvant vides al mar Egeu i al Mediterrani .

Ona, tu ens vas inspirar, de la mateixa manera que vas fer amb el teu pare, i és per això que aquest premi és especialment per a tu, perquè des de la teva mirada d’infant vas demanar als adults que defensessin els nostres drets i ens ajudessin a millorar la situació de centenars d’infants i adolescents que fugen d’una terra en guerra a la cerca d’un lloc millor.

En dos anys, Open Arms van salvar 33.000 persones, això són 45 persones per dia, més que a qualsevol classe d’un institut de Catalunya.

Els governs els acusen de fer tasques il·legals: salvar vides no pot ser il·legal.

Sabeu que el 17 d’agost de 2018, l’Open Arms va trobar 14 persones mortes, el mateix nombre de persones que van morir a les Rambles de Barcelona. Per què ningú en va dir res?

Com pot ser que les persones es moguin més ràpid per recuperar la Catedral de Notre Dame de París que per salvar vides humanes?

Tripulació de l’Open Arms, el CNIAC us fa entrega d’aquest premi per mostrar-vos el nostre suport i admiració! Seguiu així! No deixeu de fer el que feu!

 

CNIAC, 20 de novembre de 2020logo_CNIAC-02

Deixa un comentari