Manifest 20N en commemoració del Dia Mundial dels Drets dels Infants i Adolescents, 2017

Manifest del CNIAC, 2017

A l’assemblea extraordinària del CNIAC al 05/11/2017, en motiu del dia internacional dels Drets dels Infants, hem redactat aquest manifest junt amb col·laboració dels consells territorials.

L’adolescència és el procés de transformació de infant a adult.  Els problemes que es plantegen són: les xarxes socials, la televisió, la comunicació amb la família, la falta de models a seguir, fer els problemes grans o exagerats,  dependència de la tecnologia i les drogues (l’escapatòria dels problemes).

Les propostes per solucionar aquests temes són: fer mediacions amb l’institut, tenir
espais per parlar i desconnectar fora i dintre de l’escola, conscienciar les responsabilitats, que t’ajudin a dependre de tu mateix i potenciar les xarrades sobre els problemes de l’adolescència.

La desigualtat monetària és molt present a la societat. Els problemes que ens preocupen són: poca accessibilitat a la salut, l’educació i a la roba, marginació per culpa de no obtenir prous objectes, desigualtat a les escoles (no es poden pagar les colònies, llibres, material escolar…) Les propostes que tenim per solucionar aquest problema són: podríem fer més beques de tots els tipus possibles (menjador, educació, activitats lúdiques…), també ens sembla que falten recollides de diferents coses de joguines, medicines, aparells electrònics… espais voluntaris gratuïts per fer extra escolars o classes de reforç, fer menjadors socials en bones condicions, ajudes socials, reutilitzar material escolar per no tenir que comprar-los cada any, fer orientacions cap a la seva situació emocional i saber tractar aquestes situacions, ajuda per aconseguir feina a qui ho necessiti, no excloure, crear més entitats de part de donació de diners o aliments i habilitats, millorar condicions de treball i sous.

També creiem molt necessari tenir espais on parlar i compartir la nostre opinió i sentiments. Els problemes que són més freqüents són: No hi ha lloc per parlar de qualsevol tema, fer més activitats per parlar i conèixer gent, poca informació de on estan
aquests espais i com funcionen.

Les propostes per millorar en tots aquests aspectes, em pensat que podrien ser: apuntar-se a casals, esplais, o diferents activitats per donar la nostre opinió, crear més consells d’infants, més espais per a joves, informar a les escoles d’on es troben i com funcionen aquests espais, a l’escola.

L’autoestima és molt important i volem fer saber els problemes que sens presenten: posar etiquetes a la gent fa que no puguis ser com ets tu i afecta a la teva autoestima, i també desconfies de tu mateix.

Per solucionar-ho presentem les següents solucions: fer més xerrades de la autoestima o jocs amb rere fons, i també debats o vídeos per veure diferents punts de vista d’aquest tema.

Les relacions socials, és el següent tema que sens presenta i creiem que te problemes però també solucions. Els problemes que hem pensat són: Ens tanquem molt amb les noves tecnologies, i per això la gent no és relaciona molt.

Les propostes són: fer activitats amb diferents escoles del municipi per conèixer a
més gent i fer rotar els grups de classe.

L’educació és un tema molt important per el futur de cada infant. Els problemes que tenim són: que no tothom és pot permetre tenir una bona educació i tot esta molt relacionat amb els diners.

Les solucions són: atenció als nens amb dificultats, adaptar l’educació a tothom,
actualitzar les aules, i reutilització de materials per no gastar tants diners.

La integració social als immigrants no sempre es del tot correcte. Proposem una sèrie de problemes: l’ arribada no sempre es correcte, persones excloses per ser immigrants,…
Per solucionar-ho podríem: fer acollides, ajudar-los amb la llengua deixar que s’expressin, ajudar-los amb la nostre cultura i saber com acollir-los.

L’assetjament escolar es un tema difícil de tractar. Els problemes freqüents són: no comunicar-ho a ningú per por.

I solucions: conscienciar des de ben petits, treballar des de l’empatia i fer protocols
a les escoles. Aquests són els temes que ens preocupen als infants i esperem solucionar.

 

Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya
20 de novembre de 2017

cropped-logo_CNIAC-02-1.png

Deixa un comentari