Manifest 20N en commemoració del Dia universal dels drets de la Infància, 2016

Aquest 20 de novembre de 2016, en motiu de la celebració del dia dels drets dels infants, els membres del CNIAC hem decidit redactar aquest manifest amb la col·laboració dels Consells Territorials on definim quatre drets que ens sembla que a Catalunya necessiten més suport. Ens sembla important que els infants siguin coneixedors dels seus drets, i és per això que ens dirigim tant als nens i les nenes com a la resta de catalans mitjançant aquest manifest:

 • Dret a participar a la vida Social, Cultural i Política
  Tot els nens i nenes i adolescents tenen dret a opinar sobre temes que els afecten, en conjunt amb altres persones, i a intervenir i fer el que pugui afectar al desenvolupament del seu entorn. S’ha de tenir en compte la seva opinió i poder estar presents als actes culturals, socials i polítics que mantinguin relació amb ells.
 • Dret a una vida digna i un entorn saludable
  Tots els nens i nenes han de poder tenir a prop seu un metge que els pugui atendre.
  També tots els nens i nenes tenen dret a tenir una alimentació i a viure en un entorn saludable. En el cas de ser un infant abandonat o maltractat has de poder rebre una atenció especial.
 • Dret a una educació de qualitat
  L’educació és important pel futur de la societat ja que construeix persones civilitzades, educades i amb valors. L’educació obligatòria hauria de ser gratuïta i de qualitat més interactiva amb bons professors. Per a que tot alumne pugui assolir una base mínima de coneixements i que se li potenciïn les diverses habilitats.
 • Dret a una família
  Tot infant té dret a una família que es preocupi per ell i li proporcioni elements bàsics, com un sostre o menjar, però no únicament objectes materials, sinó l’amor d’una mare o un pare i el sentiment de pertànyer a un lloc. En cas de que no pugui ser, el govern hauria de vetllar per a que el nen pogués tenir una infància completa i sense mancances. Hem de potenciar les adopcions per aconseguir que tothom es senti acollit en família.

Ens sembla rellevant que els infants de Catalunya visquin en un entorn on els seus drets
siguin respectats.
Animem a que ningú és quedi de braços creuats davant de l’incompliment d’aquests drets. Tots i totes amb els petits actes quotidians hem de fer possible que els nostres drets es compleixin. Necessitem el suport i el treball del govern per garantir el compliment dels drets.

Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya
9 d’octubre de 2016

logo_CNIAC-02

 

Deixa un comentari