Preparant la constitució del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya, 2014

Imatges de les trobades i la jornada

Durant la tardor del 2014 un grup de nois i noies  varen participar en les trobades que es varen organitzar a Sant Feliu de Llobregat, Barcelona, Mollerussa, Reus, Manresa i Granollers i a Cabrera de Mar, per a definir com havia de ser el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya de propera creació.

unnamed

Alguns d’aquests nois i noies, provinents dels Consells o espais de participació infantil i adolescent de Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan d’Espí, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Badalona, Barcelona, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sitges, Mollerussa, Solsona, Reus, Castellvell del Camp, Tarragona, Callús, Santpedor, Sant Joan de Vilatorrada, Seu d’Urgell, Artés, Vic, L’Hospitalet de Llobregat, Castellar del Vallès, Granollers, La Garriga, Santa Perpètua de la Moguda, Cardedeu i Parets, passarien a formar part del primer Consell Nacional.

En la darrera trobada, a Cabrera de Mar durant els dies 25 i 26 d’octubre, es va organitzar la jornada ‘Els infants treballem per la constitució del CNIAC‘, on varen participar infants i adolescents de consells locals.

En aquesta trobada es varen tractar els temes següents: què entenem per participació, les característiques dels ciutadans participatius , per què és important que els nens i les nenes participin, quins elements afavoreixen i quins dificulten la nostra participació,  quines oportunitats ens dóna el CNIAC, quins temes ens preocupen als infants, com començarem a caminar i criteris i procediment de l’elecció dels càrrecs del CNIAC.

El fruit d’aquesta trobada durant dos dies a Cabrera de Mar es recull en el document Els infants, ciutadans participatius i el Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya.

 

Abreujat

Deixa un comentari