El Servei Català de Trànsit: educació per la mobilitat segura i conscienciació

Un dels objectius que es proposa el Servei Català de Trànsit (SCT) és potenciar la mobilitat segura entre infants i adolescents, de manera que els agents educadors de tots els àmbits (l’escolar, el familiar, el de lleure…) aportin i obtinguin propostes útils.

En aquest sentit, s’ha elaborat la Guia d’Educació per a la Mobilitat Segura (GEMS) que recull l’essència de l’educació per a la mobilitat segura, elaborada conjuntament per un ampli sector d’educadors/es, majoritàriament monitors d’educació viària. La guia aporta els valors de la mobilitat segura, factors personals de risc i continguts que cal introduir en les programacions.

L’SCT posa a la disposició de tots i tots els ciutadans i ciutadanes, recursos didàctics agrupats per edats i en diversos formats: contes, DVD, etc. Podem trobar històries com les de la Martina i el Sergi, dirigides als més petits de la casa; videojocs per nens i nenes de 6 a 12 anys que donen consells de com anar en bicicleta i evitar riscos; audiovisuals i DVD dirigits als adolescents i joves per aprendre a reflexionar sobre la conducció temerària, l’alcohol i els accidents.

Tanmateix, i juntament amb TV3, s’ha creat l’espai Dilemes, dirigit als/les adolescents i joves d’entre 14 i 18 anys, que compta amb 5 dilemes en format audiovisual sobre la seguretat viària i que conviden a la participació i reflexió sobre què farien si es trobessin en aquella situació.

[tv3 3815290]

Deixa un comentari