La revolta dels infants

‘La revolta dels infants’ és un projecte de participació infantil sota el paraigües d’una vaga educativa, impulsada des de l’esplai Can Parellada. Aquesta iniciativa proposa un espai de reflexió i revolució pacifica que doti d’eines als i a les participants de l’entitat per adquirir les capacitats necessàries per reivindicar allò que creuen que és injust en la societat.

L’esplai Can Parellada, de Terrassa, fa més de 20 anys que realitza un treball educatiu  basat en la transformació social  i en la defensa  dels drets d‘infants i joves. Amb la revolta dels infants, volem  fer visible la necessitat d’escoltar l’opinió d’aquells i d’aquelles que a vegades no es tenen en compte perquè en els sistemes de participació democràtica actuals hi ha poques eines que donin veu a infants i joves.

Aquest conjunt d’idees s’han cristal·litzat amb un munt d’activitats que hem dut a terme cada dissabte des què ens varem declarar en vaga educativa. Les primeres activitats de ‘La revolta dels infants’ es van basar en les propostes que els infants i joves de la nostra entitat donaven sobre allò que creien que per a ells i elles  eren injustícies i en com creien que es podien reivindicar aquelles coses que no els agraden. D’ençà aleshores, s’han treballat les diverses formes pacífiques de reivindicació social i s’han creat materials pedagògics sobre activitats i dinàmiques per treballar les injustícies socials en espais socioeducatius de lleure.

Creiem que ‘La revolta dels infants’ és una proposta molt interessant per tots els ingredients educatius que inclou, ja que l’educació per la pau i en valors democràtics és un fonament ideal per crear futurs ciutadans i ciutadanes amb esperit crític i amb compromís social. Tota la documentació que hem produït i la informació que hem recollit està disponible al web http://larevoltadelsinfants.wordpress.com/,  on podreu consultar més detalladament tota la feina feta i les idees que estan programades per al futur immediat.

Deixa un comentari