CESICAT, Internet segura per a la infància i l’adolescència

El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) és l’organisme executor del pla nacional d’impuls de la seguretat TIC aprovat pel govern de la Generalitat de Catalunya el 17 de març de 2009. La missió del Pla nacional d’impuls de la seguretat TIC a Catalunya és garantir una societat de la informació segura catalana per a tots, operant un Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya, com a eina per a la generació d’un teixit empresarial català d’aplicacions i serveis de seguretat TIC que sigui referent nacional i internacional.

El Pla nacional d’impuls de la seguretat TIC a Catalunya s’estructura al voltant de quatre objectius estratègics principals:

Executar l’estratègia nacional de seguretat TIC establerta pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

Suport a la protecció de les infraestructures crítiques TIC nacionals.

Promoció d’un teixit empresarial català sòlid en seguretat TIC.

Increment de la confiança i protecció de la ciutadania catalana en la societat de la informació.

 
Els serveis del CESICAT s’adrecen al següent públic objectiu:

1. Els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya, amb una atenció especial als col·lectius amb més riscos de seguretat de la informació, com són els infants, joves, gent gran i altres col·lectius de recent incorporació a la xarxa.

2. Els/les professionals i les entitats privades, amb una atenció especial a les PIME i altres organitzacions de reduïda dimensió.

3. Les Administracions Públiques, amb una atenció especial als governs locals de Catalunya de petita i mitjana població.

4. Les universitats i els centres de recerca, amb independència de la seva naturalesa pública o privada.

 

Pel que fa a la infància i l’adolescència s’han creat uns espais on, mitjançant petites històries protagonitzades per dos adolescents, donen consells de com fer servir Internet de manera segura i evitar els perills que comporta un mal ús de les TIC. La pàgina Internet amb Seny! conté trucs, consells, capítols de vídeo i un glossari per saber el llenguatge de les TIC. La pàgina SegursalaXarxa és un test dirigit als adolescents per verificar si la connexió i l’ús que fan d’Internet és segur. A Els Jocs de CESICAT trobareu diferents jocs adreçats a la infància i l’adolescència que pretenen ensenyar, en funció de l’edat, els usos correctes d’Internet per tal que els/les nens/es i els/les adolescents sàpiguen protegir les seves dades i navegar per la xarxa de manera segura.

L’Agència de Protecció de Dades (apd) també posa a la disposició dels més menuts de la casa un joc per què aprenguin a navegar de manera segura i alguns consells per fer-ho.

2 thoughts on “CESICAT, Internet segura per a la infància i l’adolescència

 1. Soy del ampa del instituto doctor puigvert de Barcelona.
  Me han hablado muy bien de la “xerrada” que haceis sobre seguridad en la red por Tomás Moré. Nos gustaria que os pusierais en contacto con nosotros para ver si podeis venir a hacerla en nuestro instituto. Mi movil es 630 ** ** 79. Gracias

  M'agrada

  • Hola, Maria Luisa:

   Hemos contactado con las personas que dan las charlas y les hemos hecho llegar tus datos para que puedan ir a vuestro Institut.

   Salu2,

   EQUIP “Bloc del Pacte”

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.