A la nostra escola mengem més fruita! Pla de consum de fruites a les escoles

Una de les noves propostes que du a terme el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural amb la col·laboració dels departaments de Salut i Ensenyament, és el Pla de Consum de Fruita per tal de promoure hàbits saludables entre els infants de 3 i 12 anys. El Pla s’ha adreçat als nens i nenes de 2n cicle d’Educació Infantil i Primària dels centres educatius i es realitzarà durant aquest curs escolar 2011/2012.

Durant aquest període es distribuirà durant 2 ó 3 dies de cada mes, fruita seleccionada en funció de l’estació de l’any, la proximitat al punt de producció, la qualitat. La fruita es repartirà entre els nens i les nenes perquè en consumeixin durant l’esmorzar i/o el berenar dins del recinte de l’escola. D’aquesta manera el que es pretén és “proposar el consum de fruites com una alternativa excel·lent al consum d’altres aliments amb menys qualitat nutricional”.

S’han creat recursos diferents per tal que pares, mares i professors promoguin una bona alimentació entre els més menuts: Mercabarna proposa una web que es diu 5 al dia, i des de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC) del Departament d’Ensenyament, proposen una web que es diu Tasta’m, i moltes d’altres més.

Al web del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural trobareu molta més informació relacionada amb la promoció d’un bon nivell de salut per als infants: sobre el sobrepès i la obesitat infantil, sobre l’activitat física, sobre la dieta mediterrània, etc.

_____________________

Servei de Regulació de Mercats Agroalimentaris
Dept. d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Deixa un comentari