Web per al suport a la gestió del risc: el SIMULADOR del Registre Unificat del Maltractament Infantil (RUMI)

El Departament de Benestar Social i Família, concretament la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, llança un nou sistema per a la valoració de les situacions de risc o de maltractament als infants i als i les adolescents, anomenat Mòdul de Suport a la Gestió del Risc (MSGR). Aquest sistema disposa d’un simulador que pretén ser una eina d’ajuda per als i les professionals i per a la ciutadania de millora de la coordinació, la detecció i la prevenció de les situacions de maltractament infantil. El simulador ha comptat amb el consens i la validació per part dels departaments implicats i dels i les professionals de la xarxa d’infància.

Vegeu més informació punxant aquí.

Accés al SIMULADOR.

_____________________
Núria Vilarrubias
Direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència

[tv3 3385990]

9 thoughts on “Web per al suport a la gestió del risc: el SIMULADOR del Registre Unificat del Maltractament Infantil (RUMI)

 1. Hola Núria i ex-companys/es de DGAIA:

  Ha trigat una mica, però ja veig que el simulador per a la gestió del risc de situacions de sospita o certesa de maltractament infantil és una realitat. Esperem que sigui una eina útil i que pugui seguritzar als professionals dels diversos àmbits d’intervenció a l’hora de notificar casos a la UDEPMI i al RUMI.

  Jo en faré molta difusió entre el professorat i els estudiants del meu departament i la meva facultat de la U.B. En podeu estar segurs.

  Enhorabona i endavant amb el simulador i el RUMI, malgrat les retallades i les decisions polítiques amb les que ens toca conviure a l’actualitat.

  Fins aviat,

  Josep M.Torralba

 2. Moltes felicitats!!,

  teniu previst alguna formació per als professionals als diferents territoris??

  Alícia

  • Benvolguda Alícia,

   Disculpa el retard. No tenim previst dur a terme una formació per a professionals fins que no s’implementi el que resta del RUMI – Infància respon, que no és altre cosa que les connexions on line amb els Departaments implicats.

   Val a dir, que el Simulador que ara s’ha publicat és molt intuïtiu i, per altra banda, ja es va fer recentment una ampla difusió de l’aplicatiu, així com un procés participatiu molt concorregut, obert a tothom, per a la validació de tot el RUMI – Infància respon.

   Quan tinguem prevista una formació ho farem saber, entre altres canals, a través del Bloc. D’altra banda, si tens cap consulta al respecte del Simulador o del procés que resta per a la implementació de tot el RUMI – Infància respon pots contactar amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, promotora del projecte i administradora de l’aplicatiu.

   Bloc PDIAC

 3. Sempre és bo veure que la feina que s’ha dut a terme durant molt de temps obté els seus fruits. Estic segur que totes i tots els professionals dels diferents sectors implicats en la prevenció i protecció de la infància a Catalunya sortiran molt beneficiades i beneficiats del fet que el MSGR ja sigui una realitat.
  Enhorabona!

 4. Felicitat pel la feina feta. Considero que és una eina important per a visualitzar el maltractament infantil.

 5. Sóc professora i el curs passat vaig mostrar el simulador a les meves alumnes, futures educadores. Em va semblar una eina important, i un esforç molt gran tant per unificar el vocabulari a l’hora de fer un comunicat sobre possibles maltractaments, com un ajut per als professionals que davant d’un cas no saben com actuar. Aquest curs, però, el programa es “penja” i no deixa continuar. Hi ha alguna explicació?

  • Hola Marta,

   Disculpa pel retard, ho hem fet arribar a la unitat que gestiona l’aplicació: Unitat de detecció i prevenció del Maltractament infantil (UDEPMI).
   Si et cal t’hi pots adreçar directament: 900.300.777

 6. El MSGR es una aplicació dissenyada perquè els sistemes de salut, educació, policies i serveis socials documentin i notifiquin les situacions de risc o desemparament.
  El 4 de juny de 2012, el Departament de Benestar Social i Família i el d’Ensenyament van signar un protocol de detecció, notificació, derivació i coordinació de les situacions de maltractament infantil i adolescent en l’àmbit educatiu. Aquest document emplaça als professionals de l’educació a l’ús del MSGR.
  Jo diria que el programa esta validat des de fa algun temps (2 anys).
  Des de serveis socials ens preguntem:
  • Quan es posarà en marxa (de forma definitiva, no en fase demo) l’aplicació?
  • Quan s’articularà el MSGR amb el XISSAP?
  • Quan rebran els professionals la formació i les instruccions per la utilització de l’aplicació?
  • Els ens locals tindran accés a les dades estadístiques generades pels professionals del seu municipi?
  • Com es gestionarà a nivell local l’aplicació?
  Gràcies per l’atenció.

  • Hola Eugeni,

   Moltes gràcies per utilitzar aquest mitjà per exposar la vostra consulta. Aprofitem l’avinentesa per a fer-ho extensió a tots els lectors del bloc. El qual properament es reactivarà a partir de la signatura del Pacte per a la Infància. Us animem a participar-hi dient la vostra opinió, queixa o consulta.

   El que planteges forma part d’un projecte que va finalitzar fa un temps. Des d’aquest bloc hem fet un enllaç, entre d’altres enllaços, al MSGR, allotjat al web del Departament de Benestar Social i Família i d’accés públic. La resta de qüestions requereixen una resposta institucional i convindriloa que t’adrecessis formalment a la Direcció generla d’atenció a la infància i l’adolescència impulsora del projecte i, actualment, gestora del MSGR a trávés de la UDEPMI.

Deixa un comentari