Escoles compromeses amb el món

La Xarxa Educativa Escoles Compromeses per al Món (XECMón) és un espai de reflexió, formació, aprenentatge i construcció conjunta del coneixement en xarxa, on compartir bones pràctiques a partir de la pròpia experiència. El juliol de 2004 va organitzar les primeres Jornades Les escoles compromeses amb el món i el gener d’enguany n’ha celebrat la quarta edició.

L’objectiu de la XECMón és crear un espai orientat a mostrar, intercanviar i reflexionar conjuntament sobre les experiències educatives en educació per al desenvolupament (EPD). El primer pas va ser donar a conèixer les diferents realitats i inspiracions dels participants, i la seva varietat d’ofertes i aspiracions. Després es va fer un intent de diagnosis sobre la producció de recursos didàctics per a l’EPD, i així, des de l’any 2004 a l’actualitat, la XECMón s’ha anat consolidant com un espai de trobada i referència per als diferents agents socials implicats en l’EPD, Pau, Drets Humans, Solidaritat i Cooperació Internacional (bàsicament escoles, ONG i ajuntaments).

Algunes de les actuacions que recullen en el seu web i que han fet els diferents membres de la xarxa són: els campaments al Sàhara per a l’alumnat de batxillerat de l’IES Ramon Berenguer IV; l’actuació “Talila Nono. Dibuixa’m un conte” en col·laboració amb una xarxa d’escoles de Barcelona; l’EAP del Berguedà coordina un projecte en educació inclusiva i compromís social. Hi ha un llistat abundós d’ONG i d’altres entitats del tercer sector que també tenen iniciatives presentades en la XECMón, i els ajuntaments de Sabadell, Castelldefels, Sant Boi de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat també hi han presentat les seves propostes.

Així que ja ho sabeu: si voleu formar-ne part, si teniu alguna experiència en aquest àmbit que vulgueu compartir o si només voleu rebre el butlletí electrònic d’informació, només cal que ens visiteu al web de la XECMón. També podeu saber-ne una mica més escoltant el programa Solidaris de Catalunya Ràdio.

________________________________________

Miryam Navarro
Coordinació Tècnica de la XECMón

Deixa un comentari