Procés participatiu sobre la pobresa infantil a la Xarxa Social del Pd’IIAC

Un de cada quatre infants…
«Una de cada quatre persones…»

 
D’acord als darrers estudis publicats, els canvis socials i econòmics a Catalunya han fet augmentar la pobresa infantil de manera alarmant. En concret, només tenint present els efectes de la crisi econòmica a casa nostra, la pobresa infantil a Catalunya ha passat del 18,5% el 2008 al 23,3% l’any 2009. Això vol dir que, ara mateix, aproximadament un de cada quatre infants catalans es troba en situació de pobresa i vulnerabilitat.

 
La Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència, en el seu preàmbul afirma que “aquesta llei també vol afrontar, per primera vegada i específicament, la pobresa infantil com a factor de risc susceptible d’ésser l’objecte de les polítiques públiques. […] És el moment per assumir que les conseqüències de la pobresa i de la privació econòmica en els infants i els adolescents constitueixen un risc social de primera magnitud, i que la manca de prevenció d’aquest risc pot perjudicar-ne greument les oportunitats i el desenvolupament futur”. Des d’un punt de vista material, entenem per pobresa infantil a Catalunya aquella situació que pateixen els infants que viuen en una unitat familiar amb ingressos inferiors a 8.748,00 euros anuals (2008), o, el què és el mateix, inferiors a 729,00 euros mensuals. Aquest «llindar de la pobresa» al nostre país s’estableix d’acord a les estimacions de l’OCDE.

 
La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ha iniciat un procés participatiu entorn el tema de la pobresa infantil, convidant a les persones membres de la Xarxa del Pd’IIAC a compartir aquesta inquietud davant les dades presentades i a conèixer, des del seu punt de vista i àmbits professional i territorial, quines mesures creuen que podrien ajudar a pal·liar aquesta situació de pobresa infantil creixent. Aquest procés, que es fa en l’entorn e-catalunya, es va iniciar el 24 de febrer i finalitzarà el proper 31 de març.

Si encara no ets de la Xarxa social del Pd’IIAC i vols participar-hi, pots sol·licitar-ho clicant aquí o a l’enllaç que surt a la mateixa pàgina del procés participatiu.

 

2 thoughts on “Procés participatiu sobre la pobresa infantil a la Xarxa Social del Pd’IIAC

 1. Bé, possem- nos a treballar !!
  Com es farà el procés participatiu ?Què treballarem ?

  • Hola, Teia,

   Les persones que formen part de la Xarxa ja han estat avisades de l’inici del procés participatiu (tens l’enllaç al text del post). El procés consta en primer terme d’una recollida d’impressions sobre diferents aspectes al voltant del tema de la pobresa infantil, tenint presents els àmbits d’actuació de cada persona i la territorialitat en què treballen.

   Aquesta primera cooperació en línia finalitzarà el 31 de març, tot i que la data es pot flexibilitzar si veiem que és necessari perquè totes i tots hi pugueu accedir i dir-hi la vostra. Un cop es tanqui aquest procés, farem recull de tot allò que s’aporti i us el redistribuirem per continuar treballant-hi.

   Si necessites cap més aclariment o ajuda, pots contactar directament amb la Montse Martí, que és la moderadora del procés, o a l’adreça del procés participatiu o bé amb l’adreça electrònica del Bloc i li derivarem la teva sol·licitud.

   Gràcies pel teu comentari.

Deixa un comentari