Constitució de la Plataforma d’Infància del Tercer Sector Social de Catalunya

Des de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya us volem informar de la constitució de la Plataforma d’Infància del Tercer Sector Social de Catalunya. Des d’aquesta Plataforma treballarem per impulsar els drets de la infància a Catalunya, en especial d’infants que es troben en les situacions més desafavorides de la nostra societat. La feina es desenvoluparà en diversos àmbits (d’entre d’altres: salut, lleure, protecció d’infants, infants amb discapacitats…) i, com a ens dins la Taula, representem a més de 800 entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

La Plataforma d’Infància del Tercer Sector realitzarà diverses tasques de sensibilització a la societat i als poders públics. L’aplicació i manteniment de polítiques en favor de la participació activa de la infància serà un dels eixos centrals en la tasca habitual de la nova Plataforma. En l’àmbit del nou ens, la definició del terme infant es pren donant èmfasi no només al fet que els i les actuals infants seran ciutadanes i ciutadans del futur sinó que aquestes persones són ja, ara i aquí, ciutadanes i ciutadans del present.

La nova Plataforma neix per comprometre’s en el desenvolupament real de certs temes que actualment són importants en «la cartera de polítiques en favor de la infància i de l’adolescència», d’entre els que destaquen: el Pacte per a la Infància, la constitució d’una comissió parlamentària sobre el tema d’infància, el desplegament de la nova Llei 14/2010 d’Infància aprovada el maig del 2010 tot concretant-la en cartera de serveis… Una de les primeres aportacions de la Plataforma d’Infància del Tercer Sector ha estat celebrar que el nou govern català hagi manifestat que la lluita contra la pobresa infantil serà un dels eixos principals de la legislatura pel Departament de Benestar Social i Família. El Conseller Cleries ha reconegut que «és un fenomen creixent a causa dels efectes de la crisi en les famílies, i que pot provocar problemes en el futur» (podeu llegir la notícia sencera en el Butlletí de gener de 2011 de la Taula d’Entitats).

________________________________________
 
Paco Estellés.
Coordinador de la Plataforma d’Infància
pes.inspectoria(ат)salesians.info

One thought on “Constitució de la Plataforma d’Infància del Tercer Sector Social de Catalunya

  1. Voldria saber si existeix plantejament de com podrien participar les administracions públiques en la taula. també si exixteix la possibilitat de col.laborar a titol personal,sense formar part de cap entitat.

Deixa un comentari