FEM CAMÍ

Inaugurem, avui, aquest nou canal de comunicació amb tota la població que té interès en «estar al dia» de les activitats que es fan en l’àmbit de la infància i l’adolescència. Des de la Secretaria d’Infància i Adolescència (SIA) aprofitem l’empenta de les tecnologies de la informació i la comunicació -TIC- (en concret, les de construcció del coneixement que anomenem “web 2.0”) i encetem, així, el bloc del pla director.

La finalitat del PDIAC és donar un marc de referència per a la planificació i avaluació de les polítiques i actuacions que es duen a terme a Catalunya en l’àmbit de la infància i l’adolescència. És un instrument que hem conceptualitzat i construït en els darrers dos anys i que ha d’ajudar al desenvolupament i construcció del «Sistema de Polítiques Públiques en Infància i Adolescència». Ara, el PDIAC entra en una nova fase: una etapa marcada pel seguiment d’actuacions i que ha de permetre (en un futur no llunyà) adequar millor el sistema de polítiques públiques del sector a les necessitats existents en el país.

En ser el missatge inaugural d’aquest canal, hem volgut fer-vos-el arribar íntegrament a la vostra adreça electrònica (a/e): si voleu donar-vos de baixa o d’alta, ho podeu fer amb l’enllaç que trobareu en l’encapçalament d’aquest correu electrònic (c/e) o directament al capçal de la pàgina principal del bloc. El llistat inicial d’a/e que hem incorporat com a receptors de les notificacions del bloc l’hem extret de les adhesions al PDIAC que hem recollit mitjançant l’e-Catalunya en els darrers mesos; també hi hem incorporat les de les persones voluntàries que han participat (o estant fent-ho aquests dies) en la validació del mòdul de suport a la gestió del risc de maltractaments infantils dins el projecte «RUMI Infància Respon»; finalment, algunes a/e les hem agafades dels directoris de professionals del sector (majoritàriament persones vinculades amb la SIA per raó de la seva ocupació). Òbviament, no volem obligar a ningú a rebre missatges des d’aquest bloc, però ens ha semblat que era una bona manera de fer conèixer el principi del què esperem serà una bona eina de comunicació (d’anada i de tornada). Els propers missatges que generem des del bloc us arribaran en format abreujat i només caldrà que feu un *click* per poder accedir al text íntegre de la notícia en qüestió.

Hi ha moltes persones que han col·laborat en allò que, ara per ara, és el PDIAC: en primer lloc, les i els professionals que treballen a la SIA; també hem comptat amb la col·laboració d’alguns departaments de la Generalitat de Catalunya que estan directament o indirecta relacionats a amb la infància i l’adolescència, i, finalment, un seguit d’entitats, ens locals i l’Observatori dels Drets de la Infància que han donat suport (en forma d’idees i en forma de col·laboracions) a la gestació del PDIAC. A totes elles, MOLTES GRÀCIES!

Creiem en la construcció del web 2.0; per aquest motiu, estem presents, entre d’altres, a l’e-Catalunya i al DIXIT. Si llegint el bloc creieu que hi ha notícies o referències a afegir i no les hi trobeu, no dubteu en contactar amb nosaltres: pdiac.dasc@gencat.cat.

I per començar a caminar, ja res més: ara ens toca posar-nos a fer feina perquè el bloc del sistema de polítiques públiques d’infància i adolescència (i, per extensió, el propi PDIAC) no esdevingui només un instrument de suport sinó que sigui el lloc de trobada, d’intercanvi, de creació i de construcció del coneixement de les polítiques en infància i adolescència a Catalunya: fer-lo créixer i que arribi a ser útil i interessant és feina de tothom. Entre totes, entre tots ho fem possible. Recorda: fes xarxa!

som-hi!

2 Comments

 1. Marta Gallardo

  Em sembla una molt bona iniciativa que ajudarà al desplegament de la Llei dels drets i de les oportunitats. A més, aplaudeixo la iniciativa perquè utilitzant un espai interactiu podrem generar coneixement a l’entorn de les polítiques d’infància, coneixer altres experiències i detectar necessitats.

 2. Mar Mulet - Negociado de Familia e Infancia Ayuntamiento de Castellón de la Plana (Comunitat Valenciana))

  “L’equip de tècnics de la xarxa municipal primària d’atenció a menors i famílies de Castelló de la Plana aplaudim la iniciativa i posada en marxa d’aquesta plataforma, que d’alguna manera, ens aporta informació i ens permet mantindre un contacte amb altres formes d’abordar la situació de risc de menors.

  Com col.laboradors, aportem informació sobre l’activitat “Campanya d’Estiu”, que desenvolupem en la nostra ciutat i que es troba entre les activitats de suport a la família en el marc de la intervenció dirigida a la preservació familiar.

  Campanya d’animació de l’estiu

  Amb l’objectiu d’incrementar i millorar la qualitat de l’oferta de serveis per a la infància, pel Negociat de Família i Infància, dins de l’àrea corresponent al suport a famílies, la campanya d’animació de l’estiu, que inclou els projectes “temps d’esplai” i “ven al Pinar”, organitza activitats socioeducatives i de temps lliure per atendre xiquets i xiquetes durant el període vacacional estival.

  Els projectes de suport a la família “temps d’esplai” i “ven al Pinar”, es conceben com un servei a prestar en centres escolars de la ciutat, cas del “temps d’esplai” i en el parc del Pinar, cas del projecte “ven al Pinar”; per personal qualificat i supervisat; que promocionen la qualitat de vida infantil; proporcionen l’atenció preventiva que fomenta hàbits i adquisició d’habilitats bàsiques a través del joc i com alternativa d’oci positiva; i que, d’una banda, possibiliten part de la intervenció socioeducativa centrada en els procesos individuals i grupals de socialització, i d’altra banda, faciliten la conciliació de la vida personal familiar i laboral.”

Deixa un comentari